ScanDrop brengt je gescande documenten direct naar Google Docs, Evernote en meer

Dankzij een tip van Sander Robijns via ons tipformulier kwam ik op de hoogte van ScanDrop. Deze software (zowel Mac als PC) maakt het mogelijk om gescande documenten direct naar de Cloudservice van je keuze te sturen. Als je er van houdt om alles in Evernote op te slaan, of liever je documenten via Google Docs deelt met anderen, ScanDrop maakt het mogelijk.

De Windows versie is gratis te gebruiken, voor de Mac versie betaal je $1,99 in de Mac Appstore. Eenmaal de software geïnstalleerd kun je direct instellen welke service je wilt gebruiken. Naast Evernote en Google Docs kun je eveneens de eigen OfficeDrop selecteren. Met deze betaalde online dienst wordt je gescande materiaal direct tekstueel doorzoekbaar. Dit is bij Evernote alleen mogelijk in de Premium versie. Het is mogelijk om naast de online versie ook een lokale versie van je scan op te slaan.

De software werkt na een eerste test prima. Hij herkent direct mijn scanner en het juiste formaat papier. Een gescand document kan ik nog wat bewerken (crop, rotatie) en direct uploaden naar een geselecteerd notebook in Evernote of een specifieke folder in mijn Google Docs. Een nadeel van versturen naar Evernote is de tag-selectie. Mijn Evernote-verzameling is opgebouwd rondom tags. In Scandrop is niet mogelijk om  met het toetsenbord tags te selecteren en automatisch te laten aanvullen. Je moet handmatig door een lijst scrollen om je tags te selecteren. Dat kunnen ze zeker nog verbeteren, maar verder is ScanDrop zeker een aanrader voor iedereen die zijn papieren documenten online wil opslaan.

Evernote biedt de mogelijkheid om specifieke folders op je lokale systeem te monitoren en documenten te indexeren die daar in komen. Maar deze methode werkt niet altijd even foutloos is mijn ervaring. Met ScanDrop heb ik nu de mogelijkheid om direct naar Evernote te scannen en te versturen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Sander Robijns
  Posted 24/03/2011 9:14 pm 0Likes

  @Frank: leuk om te zien dat er effectief iets met de tip wordt gedaan. Heb intussen de Mac versie aangeschaft om naar Evernote te scannen. Ben het helemaal met je eens dat het scrollen door de lijst van tags verre van ideaal is als je nogal wat tags hebt. Zal eens een verzoekje naar de makers sturen of dat inderdaad niet via het toetsenbord kan in een volgende versie (met behoud van matching van de tags zoals je die in Evernote gebruikt natuurlijk)

 • Jasper Ceelen
  Posted 23/03/2011 2:43 pm 0Likes

  Nice! ik gebruik op mijn iPhone ‘scanner pro’ (http://itunes.apple.com/us/app/scanner-pro-scan-multipage/id333710667?mt=8) daardoor heb ik geen scanner meer nodig 🙂 heeft ook een versie voor de Mac in de appstore, die is wat duurder.

  Upload naar dropbox, google docs, evernote webdav en iDisk. Het allerhandigste vind ik nog de intelligente ‘doc process’ het appje vindt automatisch de hoeken van het papier en optimaliseert voor de leesbaarheid.

 • Sietse
  Posted 23/03/2011 12:17 pm 0Likes

  @Henri: Dat werkt idd goed, zelf scan ik direct naar Evernote. Voor mij is de premium account erg waardevol (zowel doorzoekbare PDF’s als de extra ruimte).

  @Artikel: ook de gratis versie maakt bestanden doorzoekbaar, alleen moet je het dan in een ander format dan PDF uploaden.

 • Henri Koppen
  Posted 23/03/2011 10:48 am 0Likes

  Ik heb gewoon een scanner (SnapScan Fujitsu, wereld apparaat met goede software en portable) en scan naar een dropbox map, is dus ook direct naar de cloud. Is meteen ge OCR’t dus ook op trefwoord binnen het document te zoeken en kan ook weer gekoppeld worden aan Evernote. Andere route, maar werkt erg prettig.

Comments are closed.