Screenshot van een website nodig?

Soms kan het voor grafici handig zijn om een screenshot van een website ergens bij te voegen, als je bijvoorbeeld iets wil uitleggen over de website of als je de hoofdpagina van een website inspirerend vindt voor je eigen ontwerpen. Het kan soms een heel gedoe zijn om exact de volledige hoofdpagina vast te leggen doordat die langer is dan je scherm en het afsnijden van een full-screenshot kan ook lastig zijn. Lifehacking speurde het internet af en vond een goede oplossing!

Screen Capture

Gelukkig is er de website Screen Capture. Op deze website vul je simpelweg de URL in van een website en Screen Capture doet de rest. Nadat Screen Capture de website heeft geladen, kun je ervoor kiezen om de volledige hoofdpagina te downloaden in een scherp .PNG-bestand. Voor het geval je je afvraagt hoe het eruit ziet, plakken we hieronder een Screen Capture van de hoofdpagina van YouTube.nl.

Zoals je zal zien scant Screen Capture de website zoals hij eruit ziet als je hem voor het eerst bezoekt. Ik ben momenteel ingelogd op YouTube, maar dit zie je niet in de Screen Capture en zelfs de cookie-melding staat nog in beeld!

YouTube

Lees ook ons artikel over het verwijderen van de achtergrond op een foto!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]