Shelfies: de 5 meest genoemde boeken

Het afgelopen half jaar hebben we met enige regelmaat op vrijdag een shelfie gepubliceerd: de 5 beste boeken op de boekenplan van een lifehacker. Het is tijd om de balans op te maken met een overzicht van de vijf meest genoemde boeken! Er verschenen in totaal 23 shelfies, die samen resulteerden in ruim 115 boekentips. Bekende auteurs als Simon Sinek passeerden de shelfies, maar ook onbekendere auteurs als Shoshana Zuboff werden genoemd. Het is echter niet verbazend dat de top 5 vooral uit bekende namen bestaat:

De shelfie top 5

1. Tim Ferriss – Een werkweek van 4 uur

Met stip op nummer 1: Een werkweek van 4 uur van Tim Ferriss. Het boek werd door 5 mensen aangeraden, omdat het ze aan het denken zette over de mogelijkheden die je voor jezelf kunt creeëren. Het is de bijbel voor lifestyle-ondernemers, maar ook voor mensen in loondienst zijn de principes uit dit boek toe te passen.

Lees de shelfies van Kees, Arjan, André, Christian en ondergetekende voor meer uitgebreide motivaties!

Een werkweek van 4 uur - tim ferriss
€ 15,- bij bol.com

€ 15,- bij Managementboek

2. Seth Godin – Purple Cow

Purple Cow werd net als ReWork en De 7 eigenschappen van effectief leiderschap drie keer genoemd. Het boek van Seth Godin staat op één omdat hij gemiddeld hoger in de shelfies is beland.

Purple Cow is handzaam , leest lekker en geeft een duidelijke boodschap mee: onderscheid je van anderen. Waarvan het boek Purple Cow zelf een perfect voorbeeld is.

In de shelfies van Frank, Roos en Niels vind je uitgebreide redenen waarom het boek op #2 is beland.

PurpleCow
€ 18,95 bij bol.com

€ 16,49 bij Managementboek

3. Jason Fried e.a. – ReWork

ReWork wordt geprezen omdat het bestaande vooroordelen over wat er nodig is op het gebied van werk, ontkracht. Waarom moet je een kantoor bezitten? En waarom gaan organisaties door met hun inefficiente werkprocessen? Daarnaast is het een inspirerend boek om regelmatig even door te bladeren.

Lees de shelfies van Kees, Niels en Christian voor hun motivaties.

rework
€ 19,95 bij bol.com

€ 19,95 bij Managementboek

4. Stephen Covey – De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dit is echt een boek dat mensen aan het denken én aan het werk zet. Het heeft de levens van vele mensen al positief verbeterd door de heldere uitleg over de 7 stappen, waarin Covey ingaat op onafhankelijk worden, goede relaties opbouwen en scherp blijven. Alexander zei bijvoorbeeld: “Het boek heeft mijn visie op ondernemerschap veranders en mij tot succesvoller mens gemaakt

Lees de shelfies van Alexander, Evert Jan en ondergetekende voor de motivaties!

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
€ 26,50 bij bol.com

€ 26,50 bij Managementboek

5. David Allen – Getting Things Done

De strijd om de vijfde plek ging tussen Execution en Getting Things Done. Het is vast geen verrassing dat GTD heeft gewonnen! Het systeem van David Allen heeft al vele mensen een stuk productiever gemaakt en ook op Lifehacking hebben we er al veel over geschreven. Lees bijvoorbeeld het ultieme GTD overzicht met al onze artikelen over GTD.

Getting things done wordt in de shelfies aangeraden door Frank en Arjan.

Getting Things Done
€ 24,95 bij bol.com

€ 24,95 bij Managementboek

Extra:

6. Larry Bossidy, Ram Charam en Charles Burck – Execution

Oké, Execution verdient toch ook wel een plekje, al is het alleen om de ironische titel in deze situatie! Dit is ook meteen de meer onbekende eend op de shelfie. Het boek helpt je bij het realiseren van je plannen door te focussen op prioriteiten, uitvoering en de juiste processen.

Peter en Roos gaven dit boek een plekje op hun shelfies.

execution
€ 27,29 bij Managamentboek

Tot zo ver de shelfies! Lees hier alle shelfies die zijn gepubliceerd.

Mis je nog een boek die in de shelfies an bod had moeten komen? Laat het hieronder weten!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]