Shelfies: de boeken top 5 van Christian Michaelis

Al vanaf begin dit jaar zien we veel goede boekentips voorbij komen in deze shelfies-serie, waarin succesvolle ondernemers en andere slimme werkers hun boeken top 5 delen. Iedere week worden we blij verrast met een nieuw lijstje, en we zijn blij om te lezen dat ook onze lezers het een leuke serie vinden! We gaan er daarom gewoon nog even mee door. Vandaag aan het woord: Christian Michaelis.
Christian Michaelis is een internetondernemer met e-commerce als vakgebied. Hij heeft al vele succesvolle bedrijven gestart voor zowel hemzelf als voor grote commerciële ondernemingen over de hele wereld. In Indonesië startte hij Lazada, een onderneming die te vergelijken is met Amazon en die binnen drie maanden 120 medewerkers had. Daarnaast startte hij in minder dan een week een home & living-winkelclub in Australië, waarmee hij op bekende internet incubator, Rocket Internet, het record vestigde voor snelste ondernemingsstart. Ook is hij oprichter van de website sterkopen.nl. Christian is verder online te vinden op LinkedIn.

De boeken top 5 van Christian Michaelis

1. The 4 Hour Workweek – Timothy Ferriss

In dit boek legt Tim Ferriss uit hoe je een geautomatiseerde en locatie-onafhankelijke onderneming op kunt zetten, om zo meer vije tijd te hebben voor de dingen die jij belangrijk vindt in je leven. De principes van het elimineren, automatiseren en delegeren van taken kun je ook topassen als je een reguliere baan hebt. Dit boek bracht de digital nomad / passief inkomen-lifestyle naar de massa en is meestal het startpunt van alle lifestyle-ondernemers die ik over de hele wereld heb ontmoet. Voor sommigen is het boek jaren nadat ze zijn begonnen nog steeds hun bijbel.

[bol_product_links block_id=”bol_53ac85dfc7f42_selected-products” products=”1001004007524831″ name=”Een werkweek van 4 uur” sub_id=”Shelfie Christian Michaelis” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2. Power – Robert Green

Het beste boek over menselijke interactie, psychologie en manipulatie (voor goede en slechte doeleinden, afhankelijk van hoe je het inzet). Het is een erg dik boek, maar het lezen waard. Je kunt ook alleen de hoofdstukken lezen die van toepassing zijn op jouw situatie. Robert Green gebruikt voorbeelden uit verschillende tijdperken in de geschiedenis om uit te leggen hoe bepaald gedrag voor of tegen het historisch efiguur werkte. Dit boek heeft mijn interesse in geschiedinis gewekt, want van het verleden valt veel nuttigs te leren.

book cover Robert Green - The 48 laws of power

3. Rework – Jason Fried

Het ‘re-thinken’ van het huidige werkgedrag en het vragen zetten bij de standaard. In vele korte hoofdstukken analyseert Jason Fries de huidige werkende wereld en wijst op het feit dat veel manieren van werken erg inefficient zijn. Bijvoorbeeld hoe inefficient de meeste vergaderingen worden geleid en hoe er veel tijd mee wordt verspild. Dit boek zet je ook aan het denken over veel facetten van je werk als ondernemer, waardoor je je werkproces kunt verbeteren.

[bol_product_links block_id=”bol_53ac8c8f09891_selected-products” products=”1001004007772639″ name=”ReWork” sub_id=”shelfie Christian Michaelis” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4. The Entrepreneur Mind – Kevin D. Johnson

Honderd onderwerpen die ondernemers aangaan in honderd hoofdstukken, geschreven door een echte ondernemer. Kevin D. Johnson geeft real world-advies. Je kunt merken dat hij niet ‘slechts’ een auteur is, maar dat hij zelf ook onderneemt. Het maakt niet uit of je net begint als ondernemer of al jaren zelfstandig bent. In dit boek vind je zeker iets wat voor jou interessant is.

Cover The Entrepreneur Mind

5. Finding Ultra – Rich Roll

Rich Roll was een alcoholist en woog veel te veel toen hij als veertiger besloot om zijn leven te veranderen. Hij schreef zich in voor een Ultraman triatlon, met een afstand keer twee zo lang als die van de meer bekende Ironman. Een paar maanden later finishte hij succesvol. Nu is hij een van de fitste mannen ter wereld als het aankomt op extreem uithoudingsvermogen. Dit boek is een aanrader voor jou als je interesse hebt in triatlon, hardlopen of vegan fitness. Door dit boek begon ik me te interesseren in trail running en het gaf me enkele essentiele adviezen over het moeiteloos rennen van lange afstanden.

[bol_product_links block_id=”bol_53ac8deac6f9e_selected-products” products=”9200000008608465″ name=”Finding Ultra” sub_id=”Shelfie Christian Michaelis” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Photo Kindle Bookshelf Shelfie Christian Michaelis

Wil jij je #Shelfie tonen? Doe mee via Twitter met de hashtag #shelfie!

Disclosure: de links van de boeken leiden via een affiliate-link naar naar bol.com en Managementboek.nl. Waarom? Het onderhouden van deze site kost geld, en als je via een van deze links een boek besluit te kopen, geef je Lifehacking zonder dat het je iets extra’s kost een financieel steuntje in de rug. Uiteraard zijn alle boeken 100 % gemeende aanraders die de tipgever die aan het woord is eerlijk aanbeveelt. 

(Fotocredits ‘Old books on a wooden shelf’: Donatas1205 via Shutterstock)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]