Simpel: zo maak je je BBQ schoon

In het zomerseizoen barbecueën we heel wat af in Nederland. Natuurlijk is dit hartstikke gezellig en lekker, maar het vervelende komt pas wanneer de barbecue  schoongemaakt moet worden. Met deze tips kun je snel je BBQ schoonmaken.

BBQ-tip: zó krijg je die kolen snel heet

Snel schoonmaken

Is je barbecue nog warm? Snij dan een ui doormidden en wrijf met de gesneden kant van de ui over het rooster. Het zuur van de ui weekt al het vuil los en je kunt het er zo afvegen. Voor het bakken kun je trouwens het rooster ook insmeren met een ui, dit zorgt ervoor dat je vlees niet aan het rooster gaat plakken. Liever geen ui verspillen? Wrijf dan het rooster voor het barbecueën in met olie. Je kunt het rooster achteraf trouwens ook schoonmaken met een doorgesneden citroen. Wrijf het rooster in met citroensap, laat het twee uur rusten en je veegt het zo schoon met een sponsje. Heb je een gazon? Dan hoef je helemaal geen moeite te doen. Leg het rooster ’s avonds in het gras en laat het daar de hele nacht liggen. ’s Ochtends veeg je zo al het vet weg.

 

Grondig schoonmaken

Heb je het schoonmaken te lang uitgesteld? Dan moet je je BBQ schoonmaken op een grondige manier. Smeer het rooster van je barbecue in met afwasmiddel, doe het vervolgens in een vuilniszak en doe hier wat warm water bij. Knoop de zak dicht en laat het een nachtje zo staan. De volgende ochtend veeg je er zonder problemen alle vuiligheid van af. Een andere manier om het rooster ’s nachts te laten weken is door het te wikkelen in een natte krant. Je kunt het rooster natuurlijk ook schoonmaken met ontvetters. Dit is alleen aan te raden voor het echte grove werk. Laat het rooster weken in een bak water met wat Dasty of Dubro erin. Vervolgens veeg je met een staalsponsje alles weg en is je rooster weer blinkend schoon.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Wil je je alle schoonmaak heisa in zijn geheel besparen? Leg dan een vel aluminiumfolie of aluminium bakjes op de barbecue. Dit voorkomt dat vleesresten en marinades aan het rooster blijven plakken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk2Serieus?0Meh...0Stom

About Author