Simpeler factureren via Google Calendar

6-10-2009 13-04-59Veel van de Lifehacking auteurs zijn freelancers of ZZP’ers en ik merk dat er één onderdeel is van het vrije ondernemerschap wat ons allemaal bezighoudt: De administratie. Vooral de financiële administratie wil er wel eens bij inschieten want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om met je eigen onderneming bezig te zijn dan met het uitzoeken van je urenregistratie en het maken van facturen. We hebben in het verleden al diverse systemen de revue laten passeren zoals Moneybird, Thymer en Factuursturen.nl. Er is nu een nieuwe Nederlandse speler op de markt die gebruik maakt van Google Calendar voor je facturatie: Mijnurenfactureren.nl.

In Google Calendar maak je een agenda aan, waarin je per project of per klant je uren kunt registreren. Vervolgens ga je naar de website en maak je een koppeling met je Google Calendar. Je kunt precies aangeven welke uren gefactureerd moeten worden en wat de gewenste factuurperiode is (week, maand, einde opdracht). Ook kun je een factuurdatum en –nummer toevoegen en eventueel een nadere omschrijving. Het programma zorgt er automatisch voor dat de relevante uren worden opgehaald en in een overzichtelijke factuur worden gepresenteerd. Door het toevoegen van een logo kun je de factuur een professioneel uiterlijk geven. En ten slotte kun je de factuur afdrukken of direct e-mailen.

Ik heb de service zelf nog niet kunnen testen maar als je gebruik maakt van Google Calendar om je uren bij te houden dan kan dit een interessante aanvulling zijn op je facturatie. MijnurenFactureren is de eerste maand gratis te proberen, daarna 4,95 euro per maand.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Christopher Cardoen
  Posted 20/06/2019 8:16 pm 0Likes

  Dag Frank,

  Is dat op de dag van vandaag nog steeds mogelijk?

  Mvg,
  Christopher

 • Bart Gr
  Posted 06/12/2012 2:32 pm 0Likes

  Ik was een enthousiast gebruiker van de dienst http://www.mijnurenfactureren.nl. Kreeg deze maand een bericht dat de organisatie einde van deze maand ophoudt te bestaan. Wie heeft er een goed alternatief…

 • Bart
  Posted 05/08/2011 8:15 am 0Likes

  Gebruik mijnurenfactureren nu ruim 4 maanden. Erg tevreden. Werkt helemaal goed en handig. Integratie met Google APPS was wat mij betreft een vereiste. Prettig om alleen in de agenda alles ‘recht te zetten’ en aan het einde van de maand overzichtelijke- en compleet onderbouwde facturen te kunnen genereren. Een aanrader…

 • Leendert
  Posted 18/10/2009 3:14 pm 0Likes

  Zelf gebruik ik Billings (Mac app) voor de facturatie waarin je al direct je tijdsregistratie bij kunt houden met handige timers. Deze kun je vervolgens eenvoudig koppelen aan klanten uit je Adresboek en een factuur printen. Dit is echter alleen handig als je ook werkt achter je computer.

 • Sander
  Posted 07/10/2009 10:58 am 0Likes

  Erg leuk concept en zal vast veel tijd besparen, zelf ben ik namelijk ook veel tijd kwijt aan de administratie.

  Alleen jammer dat ze het weer afhankelijk hebben gemaakt van Google. Als Google de dienst stop, dan zit je weer met je administratie.

 • kasper kamperman
  Posted 06/10/2009 6:20 pm 0Likes

  Deze service lijkt hetzelfde te doen, maar dan gratis :
  http://gtime-billing.appspot.com/

  mijnurenfactureren.nl zal ongetwijfeld gebruiksvriendelijker zijn.

Comments are closed.