SimplifyLife – Terug naar de essentie van je leven

523_9789049102098Mijn beste tip uit het boek SimplifyLife – Terug naar de essentie van je leven van Sjoukje van de Kolk is: vergelijk minder. We vergelijken ons continu met anderen en voelen daardoor vaak een gemis of tekort. Vergelijken met anderen zit in onze genen, schrijft Sjoukje. De maatschappij spoort je voortdurend aan om beter, slimmer, meer erkend, rijker te worden. Jezelf minder vergelijken met anderen leidt tot een aangenamer leven. En zo kom je bij de essentie van Simplifylife: vereenvoudig je leven.

Sjoukje van de Kolk behandelt op een zeer leesbare manier het streefleven, waarom wij toch alles uit ons leven willen halen. Een gevoel van tekort mag voor veel mensen niet. Met de vijf basisprincipes van SimplifyLife kun je anders gaan leven.

  • Leer het onderscheid tussen wat echt belangrijk is en wat niet.
  • Leer kiezen en ga voor goed genoeg.
  • Accepteer en laat los.
  • Begrens en beperk (jezelf en anderen).
  • Oefen aandacht en verbondenheid.

Hoe je die principes praktisch toepast, wordt uitgebreid beschreven in deel 3 van het boek. Natuurlijk gaat dat over jezelf, maar ook de naasten in jouw omgeving: je kinderen, je familie en je relaties. Je moet tegenwoordig zelf achter de belangrijke dingen van het leven komen. Daarvoor moet je jouw eigen waarden en normen kennen en ontdekken wat werkelijk van waarde is in jouw leven. Vergelijken met anderen kun je beter niet doen; wel met andere mensen samenwerken. Uiteindelijk is de mens een echt sociaal wezen, betoogt Sjoukje in haar boek.

Het boek leest prettig, mede door de nieuwsfragmenten en de uitgebreide diepte-interviews. Daardoor is het boek ook een goede weergave van de gelijknamige website. Juist die korte, krachtige paragrafen maken het boek een aanrader voor iedereen die echt zijn leven wil vereenvoudigen.

Meer informatie over het boek staat hier.

Het boek bestel je hier.

SimplifyLife – Terug naar de essentie van je leven
Sjoukje van de Kolk
Uitgeverij Spectrum
ISBN: 978 90 491 0209 8

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Bert Schollema
    Posted 07/11/2009 1:29 pm 0Likes

    MNooie boeken – en wat jammer dat ze niet downloadable zijn als e-rader. Mag gewoon tegen commerciele prijzen hoor, maar scheelt toch een boel bomen. Zou voor mij waarde hebben om meer e-boeken op dit gebied te hebben. mvg, Bert

Comments are closed.