Sinterklaashacks: 3 tips voor het maken van een persoonlijke surprise

In de vorige Sinterklaashack stonden vijf tips voor een persoonlijk sinterklaasgedicht. Maak je naast een gedicht ook een surprise bij het cadeau? En sta je alweer klaar om een stoomboot in elkaar te knutselen? Wacht er even mee, ook een surprise kan persoonlijk én makkelijk gepersonaliseerd worden. Hieronder vind je drie aanvullende tips.

Begin met dezelfde vragen als in de vorige post: voor wie maak je de surprise en bij welk cadeau hoort het? De kenmerken heb je als het goed is al opgeschreven. Hou deze erbij.

1. Je gedicht, cadeau en surprise matchen
Of je het gedicht al hebt gemaakt of niet, afstemmen op elkaar is altijd mogelijk. Ik ga hier verder in op het voorbeeld van het gedicht over Inspector Garfield in de vorige post. Je hebt een Garfield-pocket gekocht voor Jan en een gedicht geschreven over Garfield die de verdwijning van een bloemkool onderzoekt. Wat voor surprise kun je hier dan bij maken? Een Garfield bijvoorbeeld, een bloemkool, of een vergrootglas. Het leuke aan een bloemkool is dat degene die de surprise krijgt in eerste instantie geen idee heeft wat er in zou kunnen zetten, maak je Garfield, dan geef je al een duidelijke hint.

2. Het uitvoeren van je surprise-idee
Laten we even verder gaan op het maken van een bloemkool. Zoals in de vorige post al gezegd, Sinterklaas is bedoeld als leuk feest, dus maak het jezelf vooral niet te moeilijk!
Wil je iets meer dan een witte vel papier waarop je bloemkoolstructuur tekent en wat groen papier als bladeren, maar lijkt het je te moeilijk? Het valt best mee. Hij is namelijk heel goed  te minimaliseren tot een witte bol met groene blaadjes er aan vast. Gebruik de pocket bijvoorbeeld als onderkant zodat de surprise stevig ligt. Maak van oude kranten een prop die het boekje bedekt, bind de kranten samen met touw en doe keukenpapier (zonder motief uiteraard!) of wit crèpe-papier om het bovenste deel van de kranten. Ook de bloemkoolroosjes kun je maken van het papier door van een velletje de punten en randen bij elkaar te vouwen. Teken eventueel met een grijze stift wat extra structuur op de roosjes. Uit groene A4-tjes knip je de bladeren en ook hier kun je natuurlijk structuur op tekenen. Plak ze aan de onderkant van de bol kranten (daaraan plakken ze beter) en klaar is je bloemkool.

3. Materialen
Niet iedereen heeft veel knutselspullen in huis, wat is nu echt onmisbaar ?

– Gekleurd papier
Van een doos een kat maken? Teken een kat op papier, knip deze uit en plak op de doos. Klaar!
Ook voor details, zoals ogen, is gekleurd papier handig.

– Kantoorbenodigdheden
Plakband, duct tape, nietjes, schaar, stiften, touw, potloden, pennen. Voor het in elkaar zetten en verfijnen van de surprise.

– Crèpe-papier in diverse kleuren
Crèpe-papier is flexibeler dan gewoon papier en ziet er daardoor mooier uit. Plakband plakt er echter niet goed op. Duct tape en een sterke lijm zijn beter hiervoor.

– Oude kranten
Oude kranten zijn ideaal voor vulling van een grabbelton of het maken van een bol, zoals in het bloemkoolvoorbeeld.

– Spullen van de kringloop
Niet onmisbaar, wel handig: de kringloop heeft voor weinig veel spullen te koop die je kunt bewerken tot surprisemateriaal. Maak je bijvoorbeeld een huis of een kijkdoos en moet er verlichting in? In de kringloop ligt vaak wel een snoer met kerstboomverlichting. Uit een oud boek van vijftig cent kun je de binnenkant van de pagina’s snijden en daarin een cadeau verstoppen. Ditzelfde principe kun je toepassen op een knuffel: open maken, wat vulling eruit, cadeau erin en weer dichtmaken.
Nogmaals heel veel plezier met het vieren van Sinterklaas!!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author