Siri snapt context


Siri is voor de spraakassistent voor iPhone- en iPad-gebruikers, zoals Android- en Windows Mobile-gebruikers die ook hebben. Onlangs zijn er wat nieuwe functies toegevoegd aan de toch al handige assistent, zoals context-gebonden herinneringen.

Als je in Safari op je iPhone een webpagina bekijkt, waar een actie uitkomt dan moet je nu met de extensies die pagina naar je takenapp exporteren. Met Siri kan dat met een spraakcommando. Roep ‘Hey Siri’ (als je die optie aan hebt en je telefoon oplaadt) of druk de home-knop in en zeg: ‘Herinner me aan deze website’ of ‘Herinner me om 3 uur aan deze website’

IMG_0161 IMG_0165

 

Hetzelfde werkt voor de Kaarten-app:

IMG_0166

Niet alle apps hebben deze optie al maar dat zal de komende weken wel veranderen. De Berichten-app bijvoorbeeld wel, dus berichten waar je nog ‘iets mee moet’ kun je nu handsfree van een Herinnering voorzien.

Naast de leuke functies van Siri (Wat voor liedje is dit? Gooi eens een munt op! Rol eens met een dobbelsteen! Heb ik morgen een paraplu nodig?) wordt Siri alsmaar nuttiger. Zeker de Herinneringen- en Agenda-opties voegen allerlei hands en eyes free opties toe.

Gebaseerd op een bericht op Lifehacker: All the new Stuff you can ask Siri on iOS 9

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]