Slapen met je huisdier, ja of nee?

Nee viespeuk, er is niks dubbelzinnigs aan de titel van deze hack! Veel mensen laten hun hond of kat nu eenmaal op bed slapen. Gezellig, maar een huisdier in bed kan er ook voor zorgen dat je onrustiger slaapt en/of vaker wakker wordt. En hoe zit het met de hygiëne? Lees ook: Maak meditatie leuker met je kat.

Met je hond of kat slapen zorgt voor een ‘speciale band tussen jou en je huisdier’, en het kan zelfs stress verlichten, waardoor je overdag productiever bent. Helemaal leuk natuurlijk, maar hoe vaak was jij je hond of kat? Waarschijnlijk niet vaak genoeg om er je bed mee te delen. Als je huisdier regelmatig naar buiten gaat, brengt hij of zij via de vacht en poten allerlei viezigheid mee naar binnen. En gaat je huisdier niet naar buiten, dan nog loopt hij of zij over je vloer die misschien niet altijd even schoon is. Jij gaat tenslotte ook niet met je schoenen aan in bed liggen, toch?

Honden en katten wassen zichzelf daarnaast door uitgebreid aan hun onderstel te likken. Met dat onderstel én die bek liggen ze vervolgens op jouw robijntjesfrisse beddengoed, waarin zich door alle gezellige warmte allerlei bacteriën razendsnel kunnen vermenigvuldigen.

Ziektekiemen

Je wilt het natuurlijk helemaal niet weten, maar huisdieren kunnen allerlei akelige ziektekiemen en soorten ongedierte verspreiden, waaronder salmonella, parasieten, schimmels, lintworm, rondworm en meer van dat soort monsters. Terwijl je slaapt, kun je immers niet opletten waar je met je neus (ieuw) of mond (aaargh!) tegenaan komt als je huisdier óók bij je in bed ligt, en de kans is groot dat je op een gegeven moment op een stuk beddengoed ligt waar je hond of kat met zijn harige achterste op gezeten heeft…

Dus ook al ruikt je dier lekker fris en is hij of zij heus wel goed gewassen, dan nog is het voor je gezondheid af te raden om met je huisdier te slapen. Bovendien is het een goed idee om de mand, dekens, kussens en dergelijke waar je huisdier op slaapt even vaak te wassen als je eigen beddengoed, en niet pas als het flink begint te rieken. Just saying…

Tell Us What You Think
4Te gek9Leuk4Serieus?3Meh...4Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]