Slim online winkelen op Ebay, marktplaats en Google

Door goed te zoeken en te weten waar je moet zijn kun je door online te shoppen veel geld besparen. Ik vind online zoeken en uitpluizen geweldig leuk om te doen en heb zo al vele goede deals kunnen maken. 1 van de beste tips is, om ook over de grens te kijken als je iets wilt kopen. De dollarkoers staat nog steeds erg gunstig voor europeanen. Het produkt dat je zoekt moet dan niet te zwaar zijn, want de verzendkosten kunnen de prijs weer flink opschroeven. In dit artikel worden www.Ebay.com, froogle.google.com en www.marktplaats.nl behandeld.

leatherman_wave_blackMijn vriend wilde voor z’n verjaardag een zwarte Leatherman Wave hebben, dus die gebruik ik als voorbeeld. In Nederland ligt de adviesprijs voor dit, volgens mijn vriend ‘sexy mes’ op ongeveer € 130,-. Ik heb ‘m uiteindelijk, spiksplinternieuw, bij mij thuis op de mat gekregen voor € 58,-. Hoe?

Ik begin op www.ebay.com. Ik kom zelden op de Nederlandse variant: www.ebay.nl, omdat het aanbod daar gewoon veel kleiner is.

Ebay.com is een zeer goede leverancier voor zaken zoals:

 • Onderdelen voor mac en iphone,
 • Gereedschap,
 • Onderdelen die niet meer in productie zijn (bijv. Een naald voor je platenspeler uit 1950), kindles, Mino Flips, iphones, etc.

Op ebay heb je talloze shops die nieuwe produkten verkopen. Na 2 min. zoeken vond ik de zwarte Leatherman wave voor  $ 70,69 + $ 13,76  verzendkosten naar Nederland (dat is omgerekend ca. € 58,- in totaal). Ik heb de Leatherman gekocht bij deze shop en betaald met Paypal. Mocht ik mijn artikel dan niet ontvangen, dan kan ik binnen 6 weken via Paypal een dispuut aanmaken. Als de verkoper het niet oplost, zorgt Paypal dat jij je geld terug krijgt. Amerikaanse shop. Om te kijken of het een betrouwbare shop is, kijk ik naar de shopnaam. Hierachter staat een getal. Dat getal staat voor het aantal artikelen dat door deze shop verkocht is. Bij deze shop zijn dat 44212 artikelen. 99,8% van de klanten heeft positieve feedback gegeven. Hieruit maak ik op dat het een betrouwbare leverancier is.

Tips voor Ebay

 • Nadat je op ebay.com gezocht hebt (bijv. op het woord “Leatherman”, kun je in het linkermenu ook nog aanvinken op welke locatie er gezocht moet worden. Ik vink dan altijd ‘worldwide’ (in het menu links) aan, voor de meeste resultaten.
 • Controleer voor je iets koopt, of de verkoper ook naar het buitenland verzend.
 • Kijk vooraf op de site van de douane om te kijken of er ook inklaringskosten of btw betaald moet worden. Ik heb niets hoeven te betalen voor mijn Leatherman, maar dat is niet altijd zo.

Froogle.google.com

Google heeft een prijsvergelijkingszoekmachine ontwikkeld:

Froogle.google.com

‘Froogle’ is een woordspeling op het woord ‘frugal’ wat betekend dat je op de kleintjes let. Je kunt bij froogle.google.com een artikel invoeren (bijv. iphone 3GS). Froogle laat dan precies zien waar je deze het goedkoopst kunt aanschaffen. Froogle is helaas alleen nog gericht op de Amerikaanse markt, dus je moet wel goed zoeken of de genoemde leverancier ook naar Nederland verzend.

Een Amerikaanse webshop die niet naar het buitenland verzend?

Er zijn veel shops die niet buiten de VS verzenden. Mocht je nou met grote regelmaat aankopen doen op Ebay.com, of op andere Amerikaanse sites, dan kan het lonen om een Amerikaans mail-forwarding adres te kopen. Je krijgt dan een adres in de VS (een echt adres, geen postbus). Zodra er op jouw VS-adres een pakje aankomt, wordt deze automatisch doorgestuurd naar jouw adres in Nederland. Er zijn vele aanbieders van deze mail-forwarding services. Zelf gebruik ik www.myus.com.

Marktplaats: gebruik veilingkijker

Ook marktplaats kun je gebruiken om goedkoop aan dingen te komen waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan denkt. Ik gebruik Marktplaats bijvoorbeeld voor:

 • Bouwmaterialen: verf, golfplaat, schuttingen, grinttegels. Deze dingen zijn soms zelfs gratis af te halen.
 • Computeronderdelen (ibook batterijen, opslagruimte, etc.) het aanbod is zowel nieuw als tweedehands.
 • Ik heb mijn automonteur via marktplaats gevonden
 • Ik heb zelfs ooit eens nicotinepleisters gekocht, het scheelde heel veel met de winkelprijs, maar zelfs ik besef dat dat wat ver gaat…
 • Think outside de box. Zoals je ziet kun je bijna alles tweedehands halen. Als we meer aan hergebruik gaan doen, leggen we ook minder druk op het milieu.

De website www.veilingkijker.nl zoekt naast marktplaats, nog 6 andere tweedehands sites af. Vergroot je kansen! Bedenk bij elke aankoop: heb ik het werkelijk nodig? Internationale verzending van artikelen kost veel energie.

Ben je al heel lang op zoek naar een bepaald produkt, maar kun je het niet vinden? (bijv. een boek uit je kindertijd), dan mag je me ook een berichtje sturen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Saskia
  Posted 07/03/2021 7:19 pm 0Likes

  Je kunt nu ook gemakkelijk korting krijgen bij jouw favoriete webshops. Alle kortingen worden op http://www.shoppingspout.nl weergegeven.

 • Lifehackingshop
  Posted 02/09/2010 1:00 pm 0Likes

  Piet, als ze je eruit pikken dan moet je inderdaad invoerrechten en btw betalen. Mijn ervaring is dat dit rond de 20-30 % van de waarde van het product is. Of het uit kan, ligt dus aan wat je voor het product betaald hebt.

 • Piet
  Posted 24/08/2010 6:45 pm 0Likes

  Leuke site. Maar hoe zit het met de invoerrechten. Meestal glip je er wel doorheen. Maar als ze je eruit pikken. Ben je dan nog goedkoop uit?

 • Mello
  Posted 15/10/2009 9:16 am 0Likes

  VRAAGwinkel.nl is ook een leuk idee, de vraaggestuurde site werkt als volgt; je plaatst je koopwens(intentie) in de vorm van een advertentie gratis op de site, waarna deze vraag wordt terug gekoppeld aan mogelijke (web)winkeliers die je vervolgens een prijs-op-maat geven. Indien je een goede bieding ontvangt neem jij contact met ze op, jij bent dus anoniem.

  Power to the consumer.

 • Lifehackingshop
  Posted 08/10/2009 12:46 pm 0Likes

  bedankt voor de leuke reakties en toevoegingen op m’n artikel. Om op de vragen terug te komen:

  J: Myus.com bevalt goed. Ze zijn supersnel en betrouwbaar. Wel vroegen ze in het verleden nog $ 15,- administratiekosten per verzending, bovenop de verzendkosten. Dan loont het om een paar pakjes bij elkaar te sparen en dan ineens te laten verzenden. ik weet niet of ze nog steeds administratiekosten erbovenop doen.

  Hans van Os: Klinkt interessant. Stuur me dat artikeltje maar, dan zal ik eens kijken of ik iets voor je kan vinden.

 • Wouter Groenewold
  Posted 04/10/2009 11:47 am 0Likes

  Dingen die heel erg veel schelen op eBay en Marktplaats t.o.v. de winkel zijn bijvoorbeeld scheermesjes. Heb net 3 pakken scheermesjes voor de prijs van 1 in NL gescoord op eBay incl. shipping vanuit Engeland =)

  Daarnaast kan je ook nog erg veel leuke dingen halen bij Dealextreme.com die shippen worldwide vanuit China (zonder verzendkosten!) en accepteren gewoon Paypal.

  @Hans van Os:
  http://tinyurl.com/yeqeajs en http://tinyurl.com/ybqrvgw

 • Andre
  Posted 30/09/2009 3:54 pm 0Likes

  Een van de betere verzenddiensten die produkten vanuit de VS naar Europa stuurt is weshipusave. Er zijn nog genoeg winkels in Amerika die niet naar Europa sturen, of hier heel veel geld voor vragen, en dit bedrijfje ontvangt je spullen en stuurt ze door naar Nederland voor een hele redelijke prijs. Webadres: http://www.weshipusave.com
  Mvg,
  André

 • Hans van Os
  Posted 30/09/2009 12:36 pm 0Likes

  Beste Annemieke,

  Wellicht kan ik je speurzin naar “weard” artikelen prikkelen: Ik ga op een school voor voortgezet onderwijs in Veldhoven en training stressreductie voor leerlingen geven en zoek (voorlopig een tiental, maar later wellicht meer) bio-feedback apparaten (bv de EmWave of de StressEraser). Zoals je weet hebben de scholen maar weining geld voor dit soort geavanceerde apparatuur. Weet jij een weg hoe ik er goedkoper aan kan komen?

  Als je interesse hebt, stuur ik je een artikeltje over het onderwerp.

  Groet,

  – Hans

 • Hans van Os
  Posted 30/09/2009 12:20 pm 0Likes

  Bedankt voor je waardevolle artikeltje!

  Groet,

  hans

 • Tom van der Valk
  Posted 30/09/2009 11:52 am 0Likes

  Correctie (kan m’n reactie niet verbeteren): referral link werkt niet, ga gewoon naar http://nl.bidnapper.com/.

 • Tom van der Valk
  Posted 30/09/2009 11:49 am 0Likes

  Nog een paar aanvullingen i.v.m. ebay:

  Mocht je in een dispuut terecht raken: hou er rekening mee dat de oplossing lang kan duren en dat je niet je verzendkosten (die je vooreuit betaald hebt) terug krijgt.

  Maak gebruikt van bidnapper. Daarmee kun je in de laatste seconden van de veiling een bod laten uitvoeren. Je voorkomt dat je in de verleiding komt om je maximum bod aan te passen op het moment dat je overboden wordt. http://nl.bidnapper.com/ of via mijn referral link http://nl.bidnapper.com/refimg.php3?user=turbotomnl

 • J.
  Posted 30/09/2009 9:20 am 0Likes

  Mail forwarding, da’s geweldig, dank voor de tip!
  Ik zie regelmatig leuke dingen bij verkopers die niet naar Europa verzenden, dan kon dit wel ‘s een uitkomst zijn.
  Ben je tevreden over myus?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]