Slimmer beheer van je Twitter lists met Twitlistmanager

Dit artikel is geschreven door Rogier van den Berg (Twitter).

Een handige mogelijkheid van Twitter is het gebruik van lijsten. Zo kun je mensen die je volgt groeperen en alle binnenkomende Tweets overzichtelijk houden. Maar hoe beheer je die lijsten eigenlijk eenvoudig?

Lijsten maken het mogelijk veel meer mensen te volgen, dan wanneer je iedereen in je tijdlijn laat verschijnen. Een probleem waar ik zelf vaak tegenaan liep, was dat het lastig was de mensen die ik volg eenvoudig in lijsten te plaatsen. Daar zijn natuurlijk wel diverse websites voor, maar je kon bijvoorbeeld nergens zien wie je nog niet aan een lijst had toegevoegd.

Vandaag kwam ik een nieuwe website tegen, waarop dit wel mogelijk is: Twitlistmanager Deze website is gemaakt door Michel Hendriks (@bbstripes) en maakt het mogelijk eenvoudig je Twitter lijsten te beheren. Twitlistmanager verzamelt alle mensen die je volgt en toont iedereen in een overzichtelijke pagina. Met het simpelweg aanvinken van checkboxes geef je aan wie in welke lijst moet worden getoond. Bijzonder handige functionaliteit is dat je ook kunt zien wie je nog niet in een lijst hebt geplaatst. Deze worden rood gemarkeerd.

Een kind kan de was doen! Heb jij nog handige manieren om je lijsten te managen? Laat het weten in de comments.

Dit artikel stond al eerder online, maar door een crash was het helaas verdwenen. De comments die er stonden zijn helaas ook verloren gegaan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Ernestien Lammen
  Posted 28/12/2010 12:21 pm 0Likes

  Ik vind lijsten erg handig. Maar mis in het programma twitlistmanager nog wat functionaliteiten zoals sorteermogelijkheden van namen op bijvoorbeeld alfabet of op lijst. Verder is het niet handig dat de namen van de lijsten verdwijnt als je naar beneden scrolt. Je kunt dan niet meer zien wie bij welke lijst zit.

  Los van het beheren van lijsten zou ik het handig vinden als je tweets zou kunnen selecteren op wel of geen verwijzing naar een website, wel of niet gericht aan iemand (@), of op het niet voorkomen van een bepaald woord zoals goedemorgen.

  Kortom ik volg met interesse de nieuwe mogelijkheden want die zijn er nog volop om te ontwikkelen.

 • Richard
  Posted 29/11/2010 1:25 pm 0Likes

  Ben ik de enige die het nut niet inziet van de Lists bij Twitter?

  Er is niemand die alleen maar over onderwerp X tweet.
  De meeste mensen tweeten wel vaak over hun favoriete onderwerpen maar het probleem hierbij is het zijn hun favoriete onderwerpen.
  Als ik iemand volg die websitesdesigns maakt en in een lijst met design zet dan krijg ik ook al zijn tweets over koffie, 11:11, 22:22, sneeuw, treinen, files, alles wat die persoon maar tweet.

  Twitter of een app zou slimme filters moeten maken voor lijsten, anders heeft het mijn inziens echt geen nut.

 • Henk-Jan van der Klis
  Posted 28/11/2010 4:43 pm 0Likes

  Ik gebruik zelf Mixero om te Twitteren en mijn lijsten te beheren. De volgers die nog niet in een lijst voorkomen, staan eenvoudig in de Ungrouped ‘lijst’. Het is aan te bevelen naast lijsten die je actief volgt (in Mixero op het paneel Actieve lijsten) een of meer lijsten aan te leggen voor minder interessante volgers. Die hoef je dan niet te volgen (hoe hard dat ook klinkt).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]