Slimmer werken met interactieve hoeken

Je kunt op je Mac de hoeken van je scherm speciale functionaliteit geven op het moment dat je er heen beweegt met je muis. Dit zijn functies als het starten van je screensaver of het tonen van al je vensters. In dit artikel leggen we uit hoe je deze interactieve hoeken instelt. Lees ook: Hoe werk je slimmer, maar dan ook elke week?

Zo werkt het

In OS X klik je op linksboven in je scherm, vervolgens kies je Systeemvoorkeuren. In het menu dat verschijnt klik je op Mission Control en rechtsonder staat de knop Interactieve hoeken.
Interactieve Hoeken Lifehacking
Nu kun je instellen wat er gebeurt als je de muis naar een specifieke hoek van het scherm brengt. Zo kun je kiezen of je Dashboard verschijnt als je de muis naar de linkerbovenhoek brengt, of kun je de Mac in sluimerstand zetten als je met de muis naar de rechterbovenhoek van je scherm brengt.
Persoon heb ik de Interactieve hoeken zo ingesteld dat Mission Control wordt geactiveerd als ik mijn muis naar de linkerbovenhoek van het scherm breng. Zo krijg ik met het grootste gemak een overzicht van alle programma’s die openstaan en kan ik eenvoudig wisselen tussen vensters. Experimenteer zelf met de mogelijkheden in de verschillende hoeken om dit zo goed mogelijk te integreren met je eigen manier van werken!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author