Snel dubbele nummers wissen in iTunes

Wanneer je een tijdlang muziek verzamelt en deze van allerlei verschillende plekken vandaan gehaald hebt, is de kans groot dat je meerdere dubbele muzieknummers hebt. Dit is rommelig, en bovendien ruimteverspilling.

https://lifehacking.nl/diy/zo-kun-je-de-map-mijn-documenten-verplaatsen/

iTunes heeft een ingebouwde functie waarmee je dubbele muzieknummers kunt opsporen, weergeven en wissen. Op deze manier kun je de items eenvoudig met elkaar vergelijken en kiezen welke versie je wilt bewaren. Deze functie is trouwens ook geschikt voor het opsporen van dubbele online content, zoals bijvoorbeeld Apple Music onderdelen.

Dubbele nummers zoeken

Open de iTunes applicatie en klik op de menubalk. Ga vervolgens naar Archief > Bibliotheek. Je ziet dan de optie Toon dubbele onderdelen staan. Klik hierop om iTunes naar dubbele onderdelen te laten zoeken.

Alle dubbele nummers die door iTunes gevonden zijn, worden in het iTunes-venster weergegeven. Je kunt vervolgens de knoppenbalk gebruiken om de muzieknummers op titel of artiest te sorteren. Hierdoor kun je in een oogopslag zien wat de eventuele verschillen tussen de dubbele onderdelen zijn, en een beslissing nemen over welke versie je wilt bewaren en welke gewoon weg kan.

Naamgeving

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je nauwkeurig omgaat met de naamgeving van je muzieknummers. Anders kan het gebeuren dat je moeite hebt met het identificeren van verschillende versies, zoals bijvoorbeeld remixes of live-uitvoeringen. Zorg dus dat je je muziek altijd een passende naam geeft en de artiest en titel nauwkeurig invoert als metadata.

Verschillen zoeken

Mocht je bestanden tegenkomen waarvan het niet duidelijk is of ze hetzelfde zijn of op welke manier ze van elkaar verschillen, dan kun je natuurlijk altijd even luisteren. Kijk bovendien even naar de lengte van het nummer en/of de bestandsgrootte en het bestandstype. Het is aan te raden om de versie die in de beste kwaliteit is opgeslagen te bewaren.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Hitec
    Posted 21/09/2017 3:37 pm 0Likes

    Dankjewel voor deze tip!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]