Snel en simpel cashen in FIFA 20 FUT

Bestaat je FIFA Ultimate Team nog steeds uit spelers als Pasveer, Mitroglou en Michel Vlap? Niet getreurd. Graddus van Power Unlimited weet precies hoe je een berg munten bij elkaar schraapt. En het mooie is: je hoeft er niet eens de credit card voor te trekken! 

Je kunt er de klok op gelijk zetten: elke FUT-editie besteed je meer tijd aan de virtuele onderhandeltafel dan op het voetbalveld. Er gaat gewoon niets boven Frenkie de Jong voor je cluppie laten tekenen. Of slik Cristiano Ronaldo… Die shit kost helaas een lieve duit.

Wil je snel veel munten bij elkaar krijgen, dan is het sowieso een goed idee om een paar Twitteraars en Youtubers te volgen met veel verstand van het onderwerp. Denk aan FutEconomist, FUT Chief en NickRunTheFUTMarktet. Het belangrijkste is echter om de volgende tien tips in je achterhoofd te houden!

#1 Spelers en items snipen

Met het snipen van spelers en items kun je serieuze knaken verdienen. Het werkt simpel: kijk op Futbin.com wat de laagste prijs voor een bepaalde voetballer (of item) is, en stel daar in het transferscherm het maximale bedrag op in. Spot je vervolgens een speler voor (ver) onder z’n marktwaarde? Sla dan meteen toe! Let wel op, want soms lopen de Futbin-prijzen iets achter op de werkelijkheid.

Snipe je puur om spelers weer door te verkopen, bedenk dan dat FUT 5% van je verkoopprijs inhoudt als commissie. Een voorbeeld: je snipet Gabriel Jesus voor 30.000 munten. Verkoop je hem vervolgens voor 33.000, dan is je winst niet 3.000 munten maar 1.350 omdat je 5% commissie (oftewel 1.650 munten) over die 33.000 betaalt.

Jep, dat FIFA is nog goed voor je hoofdrekenen ook!FIFA 20

#2 Snipen in de 59e minuut

Bij snipen kun je ook gebruikmaken van de onwetendheid van anderen. Het komt namelijk regelmatig voor dat iemand die nog niet zo bekend is met FUT, dingen voor ver onder de waarde op de markt gooit.

De meeste FUT-veilingen duren een uur. Wil je dus spelers en items zien die het recentst op de transfermarkt zijn geplaatst, scroll dan naar het tabblad waarbij de resterende tijd een paar seconden minder dan 60 minuten is. Bepalend hierbij is dat je zelf wél goed op de hoogte van de actuele prijzen bent, want je bent niet de enige die deze methode gebruikt. Vaak heb je zo kort de tijd dat je vooral instinctief moet handelen.

Toch, zeker als je voor wat duurdere voetballers gaat kan de zogenaamde ‘59e minuut-tactiek’ erg lonend zijn.

# Bieden, bieden en nog eens bieden

Bieden op spelers is meestal goedkoper dan hun Max. koop nu-clausule activeren. Het kost echter wel meer tijd. Heb je dus al een beetje kapitaal, dan is het een goed idee om je winstkansen zoveel mogelijk te spreiden en op tientallen voetballers en items tegelijk te bieden. Je kunt hierbij op zeker spelen door zo dicht mogelijk bij de goedkoopste Koop nu-prijs te zitten, of wat meer risico nemen door bijvoorbeeld 1.000 munten te bieden op een speler die normaal gesproken het dubbele waard is.

Ook al win je van de vijftig items er maar vijf, dan nog zijn dit echte koopjes! Focus je vooral op voetballers uit grote competities die ook nog een beetje pace hebben, aangezien dat veelal de populairste kaarten zijn. FIFA Ultimate Team

#4 Kopen en meteen weer listen

Aansluitend op bovenstaande tip is het een goed idee om bij items die je puur koopt om te resellen, dat ook meteen te doen. Op die manier is het verloop op je transferlijst hoog en genereer je zoveel mogelijk winst!

#5 Goud = fout

Jep, gouden pakketjes openen is één van de leukste bezigheden in FUT. Pack je Messi? Neymar? Of toch – meer waarschijnlijk – voor de veertigste keer Rick Karsdorp…?

Helaas is het gewoon zo dat gouden pakketten géén goede investering zijn als je munten wil vergaren. Daarvoor werken de odds teveel in je nadeel. Gemiddeld haal je er tussen de 1.000 en 2.000 aan waarde uit, terwijl ze tussen de 5.000 en 7.500 coins kosten.   FIFA Ultimate Team

#6 Zilver en brons = goed

In tegenstelling tot gouden pakketjes, zijn de bronzen en zilveren varianten vaak wél een solide investering. Voor bronzen non-rare packs geldt bijvoorbeeld dat je maar twee van de twaalf items die erin zitten hoeft te verkopen om de kosten van 400 munten te coveren. En als je de items maar lang genoeg op de transfermarkt laat staan, gebeurt dat vanzelf.

Bij zilveren pakketten kost de non-rare variant 2.500 munten, terwijl de zeldzame variant 3.750 is. Zilveren packs worden veel minder verkocht dan gouden, waardoor zilveren spelers ook veel minder op de markt voorkomen. Het interessante hieraan is dat er soms zó weinig kaarten van een bepaalde voetballer bestaan, dat je, door ze allemaal op te kopen, een monopolie krijgt en vervolgens zelf de prijs kunt bepalen! Deze tactiek wordt ook wel ‘prijsfixen’ genoemd en kan zeer winstgevend zijn.

#7 Discard-priced gouden In Forms

Eén van de beste spelerscategorieën om in te investeren zijn goedkope gouden In Form’s die iedereen packt omdat ze in het Team of the Week zitten. De discard-prijs voor deze kaarten ligt rond de 10.000 munten, dus als je ze voor iets meer (laten we zeggen tot 12.500) kunt kopen, kun je ze altijd weer quick sellen voor niet al te veel verlies.

De potentiële winstmarges zijn echter hoog, zeker als je de kaarten bewaart voor het juiste moment. Is één van de spelers bijvoorbeeld nodig in een SBC, dan kan je inzet gemakkelijk verdubbelen. Of soms zelfs verdrievoudigen. FIFA Ultimate Team

#8 Stoppen op je hoogtepunt

Prijzen op de transfermarkt zijn voortdurend in beweging. Vooral bij speciale events met Limited Edition packs of grote releases als het Team of the Year, kunnen de schommelingen gigantisch zijn.

Koppel dit aan de constant wisselende SBC’s en Marquee matchups, en elke kaart in het spel heeft wel een moment in het jaar waarop hij meer waard is dan hij eigenlijk is. De truc is om dat moment te vinden en er vervolgens op te acteren.

Een ander geval is dat je bijvoorbeeld weet dat Sadio Mané een leipe In Form gaat krijgen. Dan kun je ervan uitgaan dat er veel mensen zijn die Mané’s Liverpool-ploeggenoot Andrew Robertson nodig gaan hebben, of anders In Form Georginio Wijnaldum. Puur om mee te linken. Gevolg is dat deze spelers ook in waarde stijgen, dus is het de moeite waard om er van tevoren in te investeren.

#9 Koop doordeweeks en verkoop in het weekend

Nog even een simpele tip: koop spelers en items doordeweeks, en verkoop ze in het weekend. Op werkdagen wordt er een stuk minder gespeeld en liggen de prijzen lager, terwijl op zaterdag en zondag iedereen achter z’n spelcomputer kruipt voor de Weekend League en daardoor de marktbedragen ook omhoog gaan! FIFA Ultimate Team

#10 Speel veel Division Rivals en Weekend League

Tot slot een tip die niks met de transfermarkt te maken heeft, maar daardoor niet minder waardevol is. Het lijkt misschien een open deur, maar netjes elke week je Division Rivals- en /of Weekend League-wedstrijden afwerken brengt een steady cashflow in het laatje. Je hoeft niet eens gigantisch veel te spelen: Het behalen van Rank III in Rivals en iets als Goud 3 in de Weekend League is al goed voor een berg coins + een aantal packs of player picks. Ka-ching!

Tell Us What You Think
3Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]