Snel naar een dia in Powerpoint

Een reeks dia’s kan je bij een presentatie ondersteunen. Maar wat als je wat langer of korter over een bepaald deel van je presentatie doet en nu opeens een pauze wil inlassen maar je pauze-dia is ver weg. Of je wilt je contactinformatie laten zien, terwijl die dia niet nu voor staat? Met paginanummers ga je snel naar een dia toe en daar kun je jezelf mee helpen.

Scrollen door je presentatie

Als je bij presentaties de presentators weergave gebruikt, zowel in Keynote als in Powerpoint, dan heb je een filmrol onder in beeld met al je dia’s. Terwijl één dia voor staat, kun je een andere dia uitkiezen die verderop in de presentatie staat. Nadeel is dat je even je beeldscherm induikt en voorzichtig moet zijn met waar je precies klikt.

Snel naar een dia toe

Stel dat je de contactinformatie-dia de eerste dia maakt en je pauze-dia de tweede, dan start je je presentatie met de derde dia. Tijdens je presentatie (zowel Keynote als Powerpoint) kun je met 1 of 2 gevolgd door enter naar de eerste of tweede dia toe.

Je kunt de contactinformatie of je afsluiter als laatste dia opnemen en met de end-toets daar naartoe springen. De home-toets brengt je naar de eerste dia.

Op zwart

Uiteraard kun je overal in de presentatie je presentatie op zwart zetten (met z voor zwart of b voor black, afhankelijk van de taal), dan wel op wit met – je raadt het al – de w. Dan ben je uit de dia-volgorde en kun je al vertellend of met je flip over verder het verloop bepalen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]