Snel op de hoogte van het nieuws met Wikipedia

Hoewel we tegenwoordig bijna overal internet hebben, wil het nog wel eens gebeuren dat je belangrijke gebeurtenissen uit het nieuws volledig mist. Dat kan komen door een lange rondreis, een maandje klussen in Alaska of simpelweg desinteresse. Gelukkig is er een objectief platform die alles voor je bijhoudt. 

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/3-tips-om-de-levensduur-van-je-smartphonebatterij-te-verlengen/

Wiki

Je zou het niet zeggen, maar Wikipedia is een hele goede en vooral objectieve nieuwsbron. Door op Wikipedia te zoeken naar een specifieke datum, maand of jaartal, kun je via de Wikipedia-pagina vinden van de periode waarvan je iets hebt gemist.

schermafbeelding-2016-11-16-om-14-39-40

Op de overzichtspagina van het jaar 2016 zie je bijvoorbeeld per maand de belangrijkste gebeurtenissen van die periode en op welke datum het is gebeurd.

Maand

Staat hetgene wat jij zoekt niet tussen het overzicht? Om alle gebeurtenissen van een specifieke maand te zien, kun je klikken op de link bij elke maand. Zo kun je bijvoorbeeld naar de pagina van november 2016. Daar vind je de belangrijke gebeurtenissen per dag.

Je raadt het al; er is zelfs een Wikipedia-pagina voor iedere dag. Op de pagina van bijvoorbeeld 6 november zie je alle gebeurtenissen die door de jaren heen op 6 november hebben plaatsgevonden en welke landen en mensen hierbij betrokken waren.

schermafbeelding-2016-11-16-om-14-40-48

Naast gebeurtenissen kun je zien welke bekende mensen geboren of gestorven zijn op 6 november en zie je de weerrecords voor die dag door de jaren heen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]