Snellezen in 15 minuten?

Wie wil er sneller kunnen lezen en dus meer lezen in minder tijd? Hebben we tijd om een cursus snellezen te volgen? Meestal niet! Hoe fijn zou het zijn om een boek in een uur uit te lezen? Of nog even snel dat ene rapport lezen voor je een meeting binnengaat? Of die (lange) mail van je baas?

Download Rapidreader en leer 3 keer zo snel lezen in 15 minuten!

Neem ook even tijd om de bijgevoegde trainingsmodule te doorlopen. Ik ben normaal gezien geen fan van tutorials, maar deze keer was ik blij dat ik een uitzondering gemaakt heb. Je merkt het wel waarom…

Wat doet Rapidreader? Deze applicatie traint je om sneller te lezen. Niet een klein beetje sneller, maar ongelooflijk snel! Het lijkt zo eenvoudig, maar het is zo effectief, wow! Je kan er vervolgens ebooks, pdf-bestanden, mail, etc. mee lezen. Alles aan een supertempo!

Rapidreader

Een tijdje terug nam ik nog eens de trein van Antwerpen naar Brussel. Ik heb toen meer dan 60 pagina’s uit een ebook gelezen in minder dan 30 minuten! Mijn leessnelheid ging omhoog tot 350 woorden/minuut! Als je weet dat een gemiddelde lezer ongeveer 100 woorden per minuut leest op papier en ongeveer 80 woorden/minuut op het scherm, dan weet je dat dit buitengewoon snel is. En uiteraard werd ik in de trein regelmatig gestoord door mensen die voorbijkomen, de conducteur die mijn ticket opvraagt, etc. Op kantoor kan ik vrij makkelijk de snelheid zonder problemen opdrijven tot 500 woorden/minuut! Yes!

Ben je nog steeds een beetje sceptisch? Download Rapidreader en probeer het! Het klinkt te goed om waar te zijn, maar is dat niet waar lifehacking voor staat? Hoe vaak vind je een gratis demo om de snelheid van het lezen met minstens 300% op te drijven in 15 minuten? Rapidreader is beschikbaar op Windows, Mac, Palm en Symbian.

Uiteraard kan je makkelijk de kleuren, positie, etc. van de tekst aanpassen. Je kan zelfs markeren en notities maken. Voor de snelheidsduivels onder ons : Rapidreader gaat tot 950 woorden/minuut!

Tot slot nog even opmerken dat je wel degelijk ALLE woorden leest. Niets wordt overgeslagen, zoals in sommige “smartreading” of snelleescursussen. Bovendien blijf je veel onthouden, volgens wetenschappelijke studies zelfs meer dan wanneer je op de oude, klassieke manier zou lezen…

Veel leesgenot!

Wat vind je van deze hack?
2Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

49 Comments

 • tarot
  Posted 16/08/2013 1:33 pm 0Likes

  I enjoy, lead to I discovered exactly what I was taking a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye|

 • vmware promo code
  Posted 17/05/2013 9:53 pm 0Likes

  Hello! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice info you have got right here on this post. I shall be coming back to your blog for more soon..

 • Wout Plevier
  Posted 13/11/2012 8:43 pm 0Likes

  Hi,

  Voor alle doelgroepen is er een product. Boeken, Online learning, apps (de leesprofessor), software (Reader’s Edge). De methodiek van Reader’s Edge is nu 4 jaar op rij beoordeeld door Best Reviews als beste snelleessoftware. Ook een training kun je derhalve het beste volgen bij de experts van Effective Reading Center NL. Wout Plevier is importeur van de software voor Nederland en Belgie.

 • Conny
  Posted 27/09/2011 1:10 pm 0Likes

  Is het ook mogelijk de cursus in het nederlands te volgen, zie het nu alleen in het engels staan.

 • Wout Plevier
  Posted 23/08/2011 2:12 pm 0Likes

  Snelleesprogramma’s zijn er genoeg. The Reader ’s Edge steekt daar met schouders bovenuit en bevat veel professionele features. Het is nu 4 jaar op rij beoordeeld als beste snelleessoftware en daar betaalt men dus ook voor. Toch kun je nu ook al beginnen met wat goede tips. Stuur maar een e-mail naar info@woutplevier.nl en ik help je kosteloos op weg…ongeacht je niveau.

 • Jelle
  Posted 11/01/2011 2:38 pm 0Likes

  Volgensmij lezen de meeste mensen met 200 woorden per minuut, niet met 100 maargoed. Zelf startte ik met 197 wpm, dus iets onder het gemiddelde. Na een paar boeken van Tony Buzan en een cursus via http://www.trainyourbrain.tv zit ik nu vaak boven de 650 woorden per minuut. Ik heb hierbij niet eens mijn hand-oog coördinatie getraind, dus ik kan nog veel hoger.

 • YliannaGorlen
  Posted 26/05/2010 1:18 am 0Likes

  Приветствую всех

  Dosug,Потребность [url=http://www.mashki.ru]интим знакомства[/url] в городе Российской Федерации не знает ограничений. С каждым годом возростает количество предложений проститутки москвы увеличивается, однако, справедливости ради, нужно отметить, что девушки представительниц древнейшей профессии здесь всегда хватало, даже в царские времена. И это не удивительно, ведь только проститутки москвы способны дать полный комплекс секс знакомства, не требуя цветов, шампанского и сладостей, при этом их стоимость явно не будет вразумительной. [url=http://www.mashki.ru]транссексуалы москвы[/url] уже давно стали частыми, но невольными гостями разнообразных передач о ночной жизни, а также героинями публикаций. И это, по сути, делает им дополнительную рекламу, поскольку услуги интим знакомства и без того очень известны в нашем городе. Тем не менее, частые клиенты у девочки обслуживаются в разных районах Москвы. Ведь [url=http://www.mashki.ru]девушки[/url], доставляющие им удовольствие, привыкают, и знают, что данному клиенту нравится, а что – нет. Например, не так уж и трудно найти в Москве истинных поклонников садомазохизма, транссексуалы москвы и других явлений, которые еще некоторое время назад считались аморальными. Теперь же [url=http://www.mashki.ru]проститутки[/url] вполне естественно, а на каждого клиента всегда найдется свой исполнитель.[url=http://www.mashki.ru]секс ру

  С уважением ваш друг Валерий

 • NG
  Posted 24/03/2010 6:07 pm 0Likes

  Maakt dit de tekst sneller te lezen, of zorgt het dat jij sneller kan lezen(werkt het op de pc of ook met echte boeken)?

 • René
  Posted 28/05/2009 9:53 pm 0Likes

  Ik heb smartreading gevolgd via mijn werk (kost dus niets) en lees ong. 1800 woorden per minuut.

 • Jan
  Posted 28/04/2009 5:34 pm 0Likes

  heb hier mijn gewone leessnelheid getest, ook wel geinig

  http://www.effectivitijd.nl/leestest.php

 • Jan
  Posted 10/01/2009 12:18 pm 0Likes

  Leuk programma

 • Bart
  Posted 28/10/2008 2:17 pm 0Likes

  Ik gebruik nu WordFlashReader ( http://wordflashreader.sourceforge.net/ ). Dit is een open source alternatief. Deze wordt actief ontwikkeld.
  In tegenstelling tot de eerder vermelde SpeedReader waarbij de laatste versie van 2003 is.

 • Bas
  Posted 28/10/2008 1:12 am 0Likes

  Spam of niet, ik vin het een leuk artikel. En beter nog, ik heb er nog echt wat aan ook, want het werkt prima. Ik was verbaasd dat ik de 650 woorden p/m heb gehaald, en ook nog heb begrepen én onthouden wat er stond. Het mag dan wel spam zijn, of mogelijk spam, maar het is het eerste artikel wat ik wel degelijk de moeite waard vind om te lezen, en als je niet wilt kopen, zoek dan naar gratis alternatieven.

 • Fred
  Posted 20/10/2008 9:33 pm 0Likes

  Pure reclame, lees Bert zijn artikel nog maar eens kritisch door.

 • Jan
  Posted 20/10/2008 5:58 pm 0Likes

  Interessant, dus even doorgeklikt. Het bericht is gewoon spam. Redactie : verwijderen die hap !

 • Taede A. Smedes
  Posted 20/10/2008 4:44 pm 0Likes

  @Bert Verdonck,

  Ik heb de lijst van Andere Dennis bekeken (http://speed-reading-software-review.toptenreviews.com//). Daarna heb ik op de site van The Readers Edge gekeken. Dit programma eindigt als beste, maar de demo die online staat viel me toch vies tegen. Is wel héél simpel, en echt gericht tot de absolute beginner.

  Ace Reader beviel meteen goed en dat is zo gebleven. Ik zal hier echt heel veel gebruik van gaan maken.

  De no. 3: Rocket Reader, daar moet je wel heel veel aanmelden, inloggen, etc. om een demo te mogen downen. Daar had ik geen zin in. Ik heb de site goed bekeken en de review gelezen, en daar bleek wel heel goed uit dat ze zich vooral richten op Amerikaanse studenten die SAT-tests moeten maken. Dat hoef ik niet (meer), dus die viel voor mij ook af. De overige programma’s misten teveel features om serieus te bekijken.

  Volgens mij biedt de personal edition van Ace Reader voor zowel de beginner als gevorderde snellezer het meeste waar voor zijn/haar geld. Ook, omdat het programma zich niet alleen op het lezen van beeldschermteksten richt, maar ook op het gebruiken van de vaardigheden voor het lezen van offline-teksten als boeken, artikelen, kranten, etc.

  Inderdaad, soms is gratis het meest voordelig, maar ik heb graag een paar centen over voor iets wat ik echt kan gebruiken en wat me helpt mezelf te ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat Ace Reader daar iets aan bijdraagt. En het is geen 200 euro wat je moet betalen, zoals voor veel computerprogramma’s; zoek bovendien maar eens wat een 4-urige sessie snellezen kost door te googelen op “snellezen”. Zo bekeken is die 50 dollar (rond de 40 euro?) echt een koopje…

 • Hans
  Posted 20/10/2008 3:56 pm 0Likes

  @ erik: lees de nadere recties eens door. Daar staat een volledig vergelijk: de link http://speed-reading-software-review.toptenreviews.com//?ttreng=1&ttrkey=reading+software. en natuurlijk die van speed reading : http://www.mbarron.net/SpeedReader/
  succes

 • Hans
  Posted 20/10/2008 3:55 pm 0Likes

  Ik heb het allemaal eens geprobeerd.Werkt idd errug goed allemaal. Maar ja liever gratis he. En dus ben ik op een echt gratis te gebruiken versie uitgekomen. check it: speed reader. Werkt prima en pauzeert ook bij punten en andere leestekens.

 • Erik
  Posted 20/10/2008 1:46 pm 0Likes

  Het artikel is inderdaad behoorlijk schreeuwerig en lijkt veel op reclame. Beter zou zijn om het product te vergelijken met andere soortgelijke tekstlezers en de voor- en nadelen ervan op een rijtje te zetten….

 • Bert Verdonck
  Posted 20/10/2008 10:06 am 0Likes

  Leuk om te zien dat er veel reactie komt op dit artikel! Ik ben enthusiast over RapidReader, maar ik heb dankzij jullie ondertussen ook enkele interessante alternatieven gevonden. Thanks! Uitproberen dus!

  @JanvdP : ik check iReadFast zeker uit!

  @Henze : iReadFast is blijkbaar gratis en goed volgens JanvdP.

  @Sander : het is niet de bedoeling om reclame te maken, eerder om iedereen te helpen met het sneller lezen. Ik heb net als Taede gewoon het programma gekocht na het eerst uitgetest te hebben. Het werkt trouwens voor mij nog steeds prima, maar zoals gezegd zal ik enkele alternatieven uitproberen. Ik pas het artikel inderdaad aan dat het om een demo gaat. Thanks!

  @Taede : super! Ik probeer die AceReader ook uit! Heb je ook nog anderen geprobeerd?

 • Taede A. Smedes
  Posted 20/10/2008 7:18 am 0Likes

  In tegenstelling tot Sander vind ik dit artikel buitengewoon leerzaam. Ik verdiep me al een behoorlijke tijd in snellezen, maar had eigenlijk nog geen programma gevonden waarmee ik ook beeldschermteksten en artikelen snel kon lezen. Dit artikel heeft me toch op een spoor gezet. En ik heb mijn ideale programma gevonden!

  Ik heb een aantal alternatieven geprobeerd (met dank aan Andere Dennis voor zijn link!), en ben tot de conclusie gekomen dat Rapid Reader echt helemaal niks is (sorry Bert). Ik denk dat die 50 dollar veel beter gespendeerd had kunnen worden aan Ace Reader (en dat is precies wat ik nu gedaan heb).

  Je kunt het programma (en een gratis demo) hier downloaden: http://www.acereader.com/personal/index.html.

  De demo is what you see is what you get, alleen krijg je meer oefeningen, voorbeeldteksten, etc. als je het programma koopt. Dit programma werkt perfect onder Vista.

  Alle functies van Rapid Reader (inclusief het importeren van eigen teksten zoals doc- en pdf-files, e-mails, webpagina’s etc.) zitten ook in Ace Reader, maar dit programma kan veel meer: je leert hier namelijk ook mee snellezen. De effecten zijn niet, zoals bij Rapid Reader, beperkt tot het lezen van beeldschermtekst, maar je hebt aan Ace Reader ook echt een programma waarvan de werking doorgaat ook als je boeken, artikelen, etc. leest. Je kunt namelijk je leesvaardigheid testen door het lezen van teksten, maar er zijn ook allerlei “drills”, die je oogspieren etc. trainen. Het programma is ongelooflijk flexibel door de verschillende “modes” en de instellingen die je kunt tweaken. Bovendien ziet het geheel er veel gelikter uit dan Rapid Reader.

  Ace Reader is dus een programma (a) waarmee je snellezen leert, en (b) dat je kunt gebruiken als een tool om allerlei beeldschermteksten te lezen. Nadeel voor sommigen wellicht is dat het programma alleen in het Engels verkrijgbaar is. Wel kun je makkelijk Nederlandse teksten importeren. Echt, ik vind dit programma voor die 50 dollar een koopje!

  Tot slot: dit is geen reclame (ik heb gewoon het programma moeten kopen), maar gewoon het uitwisselen van gebruikerservaringen.

 • Sander
  Posted 20/10/2008 12:57 am 0Likes

  Dit artikel lijkt eigenlijk meer op reclame. Sorry, maar ik vind de tekst erg schreeuwerig. Het komt niet echt neutraal over. Vooral ook omdat het programma in werkelijkheid helemaal niet gratis is. Alleen de demo, maar dat is altijd gratis.

 • Henze
  Posted 19/10/2008 10:54 pm 0Likes

  helaas, ik heb vista….en geen 50 dollar. misschien een tip om het artikel een beetje aan te passen zo dat duidelijk word dat het om een trial gaat? (en misschien ook even hoelang je er mee kunt en welke beperkingen)

 • Jan vdP
  Posted 19/10/2008 10:09 pm 0Likes

  Nou ik heb de verschillende tools geprobeerd. En mijn voorkeur gaat uit naar iReadFast. Goed en gratis.

 • Bert Verdonck
  Posted 18/10/2008 7:58 pm 0Likes

  @Thomas : de customcode is in de shop om een licentie te kopen, heeft niets te maken met de werking van het programma. Ik heb dit stuk inderdaad geschreven op de trial, maar ik was zo enthusiast dat ik ondertussen de 50$ betaald heb…een prima investering 🙂

  @Jeroen : ja, copiëren werkt perfect. Bij ebooks duurt het soms een halve minuut, maar het is prima te doen…

  @Andere Dennis : Leuk overzicht. Binnenkort eens een paar andere proberen!

 • Taede A. Smedes
  Posted 18/10/2008 7:54 pm 0Likes

  Ik heb het programma nu een aantal keren proberen te installeren (ik gebruik Windows Vista), maar zonder succes. In het laatste stadium van de installatie, slaat het programma vast en moet ik met behulp van taakmanager de installatie afbreken. Het doet me allemaal wat knullig aan.

  De link van het vorige bericht van Andere Dennis bevat een overzicht van Speedreading-pakketten. Daar komt Rapid Reader niet zo heel fantastisch uit de bus (een na laatste plaats). Bovendien staat daar idd aangegeven dat het programma niet onder Vista werkt.

  Gezien de prijs van het pro-pakket van Rapid Reader (waarmee je pdf-jes kunt lezen) van 50 dollar, en het als beste geteste programma van 80 dollar, ga ik liever voor dat duurdere pakket. Maar ik moet het eerst maar eens uitproberen…

  Overigens zou wat mij betreft Lifehacking.nl wel wat meer aandacht aan snellezen mogen geven (en dan niet alleen achter de pc, maar ook van boeken etc.)! (Da’s dus als opbouwende opmerking bedoeld en niet als kritiek, want ik ben zeer tevreden over jullie site!)

 • Andere Dennis
  Posted 18/10/2008 3:25 pm 0Likes

  Ik ben eens verder gaan kijken en heb het volgende gevonden: http://speed-reading-software-review.toptenreviews.com//?ttreng=1&ttrkey=reading+software
  Iemand ervaring met andere paketten?

 • Thomas
  Posted 18/10/2008 2:19 pm 0Likes

  Bert, “waardoor de customcode verloren is gegaan”, wat moet ik mij daarbij voorstellen?
  En heb je dit stuk op basis van de trial geschreven? Want $50 is natuurlijk niet echt gratis…
  Wel leuk stukje en ik ben heel benieuwd, want ik moet nogal wat teksten lezen.

 • Michiel Ancher
  Posted 18/10/2008 1:43 pm 0Likes

  Heeft iemand Ireader al geprobeerd? Dat is gratis.

 • Jeroen
  Posted 18/10/2008 2:10 am 0Likes

  Erg goede tip! Het werkt er goed!
  500 wpm, is op dit tijdstip misschien iets te veel, maar 300 is inderdaad prima!

  De ondersteuning van de demo laat te wensen over, bij mij pakt hij geen enkel document. Maar tip: Kopiëer een willekeurige tekst uit een pdf of document en open via ‘File – open from clipboard’.

 • tester
  Posted 17/10/2008 11:21 pm 0Likes

  Zeker een aanradertje voor mensen die veel artikels/boeken/verslagen moeten lezen!

  Ik zal het zeker nog vele malen gebruiken!

 • Bas Bakker
  Posted 17/10/2008 7:40 pm 0Likes

  500 wpm is inderdaad wat veel, maar 300 wpm is goed te doen. Zojuist een artikel van Frankwatching gelezen in die snelheid en dat ging goed. Ik ben wel benieuwd wat dit voor effect heeft op het echte lezen.

  Boeken lezen wat tot voorkort nog sneller / prettiger, moet ik dan straks ebooks gaan bestellen?

 • Yo on
  Posted 17/10/2008 4:47 pm 0Likes

  Interessant.. net geprobeerd en had wel problemen met de 500wpm, maar 300 was prima te doen. Je moet alleen je denken uitschakelen en de tekst gewoon laten inwerken. Het werkt wel beter als de taal je moedertaal is; dat zal vlotter gaan denk ik.

 • Bert Verdonck
  Posted 17/10/2008 2:38 pm 0Likes

  @Erwin : ja, inderdaad, heb ik ook gezien. Ik heb ondertussen die CEO even gemaild. Zijn reactie : het bedrijf waar ze hosten is verkocht aan iemand anders. Die hebben de shop van Rapidreader overgezet naar een ander systeem waardoor de customcode verloren is gegaan. Je mag hem rechtstreeks mailen op pmcian@softology.com.

  @Coen : zoals ik al zei : best eerst even tutorial doornemen, dan begrijp je beter hoe het zit. Inderdaad hij neemt teksten over en projecteert die dan op het scherm. Je hoeft niet meer regel per regel te lezen of te scrollen…Met de toetsen kan je makkelijk de snelheid opvoeren. Voor mij werkt het prima.

  @Peter : ja die link met Firefox zou leuk zijn! Ik lees momenteel ook op 500 woorden/minuut.

  @Verbal : met de gratis demo kan je het meeste ook uitproberen. Voor 50$ heb je al een licentie…Spreeder is prima voor kleine teksten. Voor een e-book niet haalbaar volgens mij. Toch leuke suggestie, thanks!

 • Verbal_Kint
  Posted 17/10/2008 12:19 pm 0Likes

  Ik zie alleen een gratis demo, niet een gratis programma. Voor de mac is er ook iReadfast http://gengis.110mb.com/en/index.php (wel gratis) en je kan ook naar spreeder.com om het webbased te doen..

 • Stefan
  Posted 17/10/2008 12:09 pm 0Likes

  Jammer dat er geen firefox/chrome tooltje bij zit. Wel gaaf programmatje!

 • Peter
  Posted 17/10/2008 11:37 am 0Likes

  Tegenvaller. Geen directe link vanuit de FireFox, geen ondersteuning voor drag&drop van .dotx bestanden.

  Los daarvan, met een beetje oefenen is tekst wel prima te lezen op 500 woorden per minuut.

 • Coen de Jong
  Posted 17/10/2008 11:13 am 0Likes

  snap er niets van? Er staat dat je docjes kunt invoeren maar die slikt hij bij mij niet. Daarnaast als ik een txt invoer en op play klik krijg ik snel alle woorden te zien op me scherm in een fullscreen sterrenhemel. Is dat het? Ik zie niet in hoe ik daar sneller mee kan leren lezen. Snap het niet zo goed..

 • Dennis
  Posted 17/10/2008 1:09 am 0Likes

  Probeer deze link eens: http://www.rapidreader.com/free_demo.html

 • Joost Plattel
  Posted 16/10/2008 9:35 pm 0Likes

  Doordat de servers op dit moment overbelast zijn kan ik niet zeggen of dit werkt of niet. Is dit een soort van RSVP? (http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_Serial_Visual_Presentation) Dan kan men namelijk voor artikelen op het web ook http://www.spreeder.com/ gebruiken.

 • Simon
  Posted 16/10/2008 9:24 pm 0Likes

  Heeft iemand een mirror? Jullie hebben me nu namelijk wel erg nieuwsgierig gemaakt..

 • Erwin
  Posted 16/10/2008 9:16 pm 0Likes

  Hmm… http://www.rapidreader.com/ geeft op dit moment

  Dear Valued Customer:

  We apologize.

  During the process of transferring and upgrading our servers to improve our ability to serve you, we encountered some unexpected technical difficulty. This has rendered the store and replacement downloads temporarily unavailable.

  We promise to get up and running as soon as possible.

 • Jeroen
  Posted 16/10/2008 8:39 pm 0Likes

  Hmmm, interessant, want voor mijn opleiding mediapedagogiek moet ik nogal wat literatuur lezen en aangezien ik geen snelle lezer ben, komt me dit misschien wel van pas.

  Is het alleen voor digitale bestanden of ook voor “gewone” boeken? Ik zal het eens checken.

 • Freek
  Posted 16/10/2008 8:07 pm 0Likes

  Wow dat werkt best goed!!
  Moet er even aan wennen en het moment is niet echt geschikt omdat ik vrij moe ben maar als je er voor gaat zitten en het te lezen document geschikt is dan kun je flink snel lezen!

Comments are closed.