Special: 6 Koninginnedag hacks!

Het is het weer zover! Koninginnedag 2010! De hamvraag die je vast al vaker te horen hebt gekregen deze week: wat ga je doen met Koninginnedag? Wat je gaat doen is natuurlijk niet aan mij, maar ik kan je vast wat tips geven, zogenaamde Koninginnedag hacks. Zo kom je de Koninginnedag hopelijk zonder al te veel gedoe door.


Tip nummer 1:

Blijf thuis. Als je niet kunt genieten van alle mensen op de vrijmarkt of langs de grachten in diverse steden, en zich alleen maar ergert aan al die bezopen of asociale mensen, dan kun je beter thuis blijven. Misschien is er in je buurt iets leuks te doen en kun je dat beter verdragen. Waarom zeg ik dit? Als je chagrijnig bent is de kans groot dat je je niet alleen aan anderen ergert, maar dat je zelf ook een bron van ergernis voor anderen vormt. Als het mooi weer is, kun je zelfs de tv buiten zetten en het bezoek van de Koningin aan Middelburg vanuit je luie stoel bekijken.

Tip nummer 2:

Volg Twitter. In veel steden is een Twitter-account actief waar gemeld wordt waar er iets te doen is, waar er opstoppingen zijn, waar er problemen zijn, waar er vrijmarkt is en nog veel meer. Zo kun je in Almere, Amsterdam en Middelburg alle activiteiten op de voet volgen door simpelweg Twitter in de gaten te houden. Dan weet je ook welke straat je moet vermijden als ergens snel moet zijn (om toch even een glimp van onze Majesteit op te vangen).

Tip nummer 3:

Installeer de Koninginnedag app op je iPhone, Blackberry of Java-telefoon. Deze app is voor iedereen die in Amsterdam Koninginnedag gaat vieren. Het biedt een interactieve gids met tips over feesten en andere gerelateerde zaken, waarin ook met GPS gezocht kan worden. Weet je meteen wat er in de buurt te doen is. Te downloaden hier of via de App Store.

Tip nummer 4:

Volg de politie. In Eindhoven Twittert de politie er lustig op los. Ga je daarheen om Koninginnenacht en -dag mee te maken, dan volg je beter de politie aldaar. Het publiek mag calamiteiten doorgeven via de korte internetberichtjes en krijgt van de politie zelf informatie over te grote drukte, calamiteiten of bijvoorbeeld vermiste kinderen. Superhandig! En aardig van die blauwjassen toch?

Tip nummer 5:

Natuurlijk is er ook nog good-old startkabel! Op http://koninginnedag.startkabel.nl/ vind je alle informatie over Koninginnedag en over het koningshuis en alle andere dingen die daaraan gerelateerd zijn. Zo kun je ongetwijfeld ook vinden of er bij jou in de buurt een vrijmarkt is of spelletjesdag of iets anders.

Tip nummer 6:

Weinig geld om te feesten op Koninginnedag? De ultieme hack is natuurlijk om eerst oude spullen te verzamelen die je weg kunt doen en die verkopen op de vrijmarkt. Ga daarbij op een handige locatie zitten waar veel mensen langskomen, prijs de spullen goed aan, maak desnoods gebruik van Twitter en Foursquare om mensen te laten weten dat je daar zit en wat je te koop hebt. Op Foursquare kunnen anderen immers ook tips doorgeven aan vrienden. Denk bij oude spullen aan meubels die in de weg staan, boeken, jaargangen van tijdschriften, oude computer randapparatuur, kabeltjes van vanalles (je weet maar nooit wat mensen nodig hebben), beddegoed, kleding, badgoed. Bekijk je inboedel kritisch en voel je vervolgens opgelucht als erachter komt dat je heel veel weg kunt doen. Minimaliseren, noemen we dat.

Heb je ook nog handige tips voor Koninginnedag? Deel ze snel en laat anderen ook profiteren van jouw handigheidjes!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]