Speel schaak in de Facebook chat

Met Facebook Messenger kun je meer dan alleen chatten en foto’s delen. Het is namelijk ook mogelijk op een potje te schaken. Om een potje te starten moet je wel van de functie af weten. Om een vriend op Facebook uit te dagen voor een virtuele pot schaak stuur je diegene een bericht met de tekst @fbchess play. Hierdoor verschijnt er een schaakbord in het chatscherm en krijgen beide spelers een kleur toegewezen.

Hoe werkt het

Doordat het schaakspel zich in de chat plaatsvindt is het niet mogelijk om stukken met je muis te verplaatsen. Dat doe je door commando’s te typen. Bij elke zet typ je eerst de tekst @fbchess, gevolgd door de schaakzet die je wilt uitvoeren. Bijvoorbeeld: Je wilt je toren aan de linkerkant drie plekken naar voren schuiven. Dan typ je in de chat: @fbchess Ra3. De hoofdletter is gekoppeld aan de naam van het schaakstuk, wat hier de R voor Rook (toren) is. a3 is de plek waar de toren naartoe moet.

Schaakstukken

Het enige wat lastig is aan het schaakspel op Facebook Messenger is dat de Engelse namen van schaakstukken bij de hand moet hebben: B voor de loper (Bishop), R voor de toren (Rook), Q voor de dame (Queen), K voor de koning (King), P voor de pion (Pawn) en N voor het paard (kNight). Na enkele schaakpotjes heb je het schaakspel al onder de knie en ben je er klaar voor om je tegenspeler schaakmat te zetten. De functie werkt zowel op via de Facebook Messenger app als de desktop versie.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]