Springpad als dagelijkse organizer

Zou er dan eindelijk een serieuze concurrent voor Evernote zijn opgestaan? De online organizer Springpad heeft recent een enorme revisie gehad en komt met een aantal nieuwe functionaliteiten die het dicht in de buurt van Evernote brengen. Zonder een directe vergelijking met ze te maken een klein overzicht van de nieuwe mogelijkheden op Springpad.

Springpad is een online applicatie (dus nog geen desktopapp!) om dagelijkse ideeen en gedachten op te slaan en te organiseren. Je kunt dat doen in aparte notebooks. Elk notebook kan een apart onderwerp bevatten en je kunt per notebook besluiten of je deze wilt delen of juist privé wilt houden.

Je kunt losse items opslaan in Springpad door het in te typen of gebruik te maken van de browser bookmarklets. Springpad is er trouwens ook voor iPhone, iPad en Android.

Als je eenmaal een hoop items in een notebook hebt geplaatst, kun je deze visualiseren via The Board, een soort virtueel prikbord waar je alles uitgespreid kunt zien en keuzes kunt maken wat bij elkaar hoort. Een soort moodboard meets mindmap…

In onderstaande video vind je een eerste rondleiding door de applicatie. Neem een kijkje bij Springpad en laat ons weten wat je er van vindt!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

19 Comments

 • Rene
  Posted 24/06/2013 11:40 pm 0Likes

  Hoi,

  Deze tip bestaat al heel lang (2010) maar ik kwam onlangs weer op de site. Misschien tijd voor een update hier op Lifehacking.nl http://springpad.com/about

 • Anja Radder
  Posted 13/08/2011 3:07 pm 0Likes

  Het filmpje gaat me allemaal véél te vlug. Graag een pdf of e-book met uitleg en dan ook nog in het Nederlands.

  • Marian
   Posted 26/09/2012 8:35 am 0Likes

   Met bovenstaande ben ik het helemaal eens. Zou het graag leren.

 • Peter Elfrink
  Posted 30/11/2010 1:27 pm 0Likes

  Ik sluit me aan bij Arjan.. Voor GTD is Evernote veel te praktisch..
  Qua het task gedeelte gebruik ik de setup van Ruud Hein, werkt super en geen andere apps nodig! Het kost wel even wat tijd om op te zetten, maar dat is het waard.
  zie evt. http://ruudhein.com/evernote-gtd

 • Richard
  Posted 26/11/2010 10:39 pm 0Likes

  Voor GTD gaat het voor mij niet werken. Ik blijf voor de 10.000 voet lekker bij Gqueues.

  Springpad mist in mijns zien hiervoor: recurring tasks en alert per sms/e-mail en reordering

 • Richard
  Posted 26/11/2010 2:12 pm 0Likes

  Het delen van specifieke website of zelfs hele workbooks is super makkelijk via Springpad, makkelijker dan bij Evernote vindt ik.

  Ook ziet de public pagina van iedere Springpad gebruiker er goed uit. Met de filter mogelijkheden kun je eenvoudig een specifieke link maken om rond te sturen met bijvoorbeeld alleen tutorials of alleen photoshop website of alleen mijn 5 sterren films of alleen … of .. of … of .. en ga zo maar door.

  Wat het wel wint is de Evernote clipper. Met 2 klikken sla je een url op en met 3 klikken sla je een volledige pagina op. Met Springpad kom je eerst in je My Stuff sectie terecht en daarna moet je op de Clipper klikken. Ietsjes omslachtiger maar valt mee te leven.

  Een andere grote plus is dat je per workbook in Springpad je eigen tags hebt. Niet zoals bij Evernote dat je tags overal terugkomen.

  Het Board van Springpad vind ik op dit moment in mijn leven een geweldige en unieke feature. Je kunt zo eenvoudig een moodboard maken / samenstellen voor een verbouwing / verhuizing.

  Eigenlijk wat ik eerst apart altijd via aparte apps deed (instapaper, gtd, evernote, gqueues) komt nu veel meer samen in Springpad. Ik ga vanavond eens uitzoeken hoe goed Springpad is voor GTD.

  Groot, groot groot voordeel van Evernote is de integratie met Google zoeken. Als ik nu op google een zoekwoord intyp dan wordt ook direct mijn Evernote doorzocht…. Dat ga ik wel missen denk ik.

  Ik zou graag een paar volgers (ik volg ook terug) krijgen op Springpad om 1 leuke linkjes te delen en 2 om te kijken hoe dat deel is. http://springpadit.com/rduinmayer

 • Arjan Broere
  Posted 25/11/2010 6:29 pm 0Likes

  @Frank, zal t showen. Ik combi t wel met Egretlist, omdat t taskdeel van Evernote niet veel voorstelt. Mail kan met @ en # in de onderwerlregel zo de juiste map van Evernote in. Dat idee 🙂

 • Remco
  Posted 24/11/2010 10:06 am 0Likes

  Is er iemand die Springpad gebruikt als GTD applicatie? Ik gebruik momenteel Toodledo, met name vanwege de ruime mogelijkheden om het in te richten zoals ik zelf handig vind. Maar Springpad lijkt handiger te combineren met calendar, web content en notities. Daardoor werkt het GTD concept van projects – iets wat ik in Toodledo nog altijd niet echt lekker heb kunnen realiseren – wellicht beter.

 • Ad Tourne
  Posted 24/11/2010 9:46 am 0Likes

  Klinkt geweldig, ik ging dus kijken op hun site, maar jammer, ik kwam niet verder want: “Looks like you’re using a browser that is not currently supported by springpad. We currently support Google Chrome, Firefox 3.5+, Safari 3.0+ and Internet Explorer 8+. Please upgrade your browser.”

 • Michel
  Posted 24/11/2010 9:44 am 0Likes

  Bedankt voor de tip. Het ziet er goed uit een stuk grafischer en overzichtelijker. voordeel van evernote is wel dat mijn livescribe pen er aan gekoppeld is, dus mijn geschreven notities komen er ook in.

 • Rosanne
  Posted 24/11/2010 12:56 am 0Likes

  Ik gebruik Things op de iPhone, maar wil Things voor Mac niet kopen voor 49 euro. Ik vind Springpad veelbelovend, heb net op Mac en iPhone geactiveerd en ga het de komende twee weken uitproberen.

 • arjandotorg
  Posted 23/11/2010 9:12 pm 0Likes

  Tsja…
  Het ziet er goed uit….

  Maar het is geen Evernote.

  Waar ik ook ben, en met welk (mobiel) apparaat ik ook werk, ik kan altijd alles in Evernote laten vallen. Zoveel manieren om dingen te dumpen/clippen. Dat maakt het de meest perfecte brein-extensie voor deze cloud networker.

  Nu is Evernote voor mij niet alleen een stuk software, maar ook een gevoel. Er zit een leuk, fris en meedenkend team achter (tip: beluister de podcast maar eens) met een briljante en vooral transparante bedrijfsfilosofie.

  Dus Springpad, het klinkt leuk, maar niet voor deze Evernote-fanboy.

  Bovendien, ik zou allemaal andere T-shirts moeten kopen…
  Kan nog moeilijk met de olifantjes de straat op, nietwaar? 😉

 • Frank Meeuwsen
  Posted 23/11/2010 9:09 pm 0Likes

  @Arjan Evernote als GTD app, ik kan er niet aan wennen. Misschien moet je het me toch weer eens laten zien!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 23/11/2010 9:08 pm 0Likes

  @theiz heb je de mogelijkheid om met een USB stick met portableapps je eigen browser te gebruiken? Dat zou een deel van het probleem misschien kunnen oplossen? Zie https://lifehacking.nl/web20/helemaal-in-de-wolken-door-te-werken-in-de-cloud/

 • Arjan Broere
  Posted 23/11/2010 8:37 pm 0Likes

  Evernote is het hart van mijn GTD, dus ik stap daar maar zo niet vanaf maar wat ik bij Springpad zie is erg visueel en lijkt associatief. Ik ga t zeker ‘ns proberen.

 • theiz
  Posted 23/11/2010 3:56 pm 0Likes

  Beetje jammer:
  We currently support Google Chrome, Firefox 3.5+, Safari 3.0+ and Internet Explorer 8+. Please upgrade your browser.

  Daarmee is dit op 90% van de plekken waar ik aan het werk ben/kan niet mogelijk te gebruiken. Welk ‘groter’ bedrijf is al over op IE8 of waar ben je in staat om een alternatieve browser te gebruiken? Ik kom ze als consultant niet tegen (helaas).

 • J.
  Posted 23/11/2010 1:57 pm 0Likes

  Ik heb me op Evernote nooit echt thuis gevoeld – maar hier ben ik fan van!
  Dank voor de tip.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]