Spullen delen in plaats van allemaal kopen

Je hoeft natuurlijk niet alles te hebben en dus te kopen om het te gebruiken. Helemaal niet als je het maar even tijdelijk nodig hebt. Daarom is van elkaar lenen ook zo’n goed idee. Bij de buren, bij vrienden en bij bekenden, maar waarom niet via het internet? En met die reden is er www.spullendelen.nl

Nog niet zo lang, dus je kunt er nog niet alles op vinden, want zoals met al dit soort initiatieven, het valt of staat met de interactie van de bezoekers.

Ik heb bijvoorbeeld een benzine brandertje of een flatbed scanner die ik niet altijd gebruik. Heb je die nodig dan kun je bij mij aankloppen. Maar je kunt natuurlijk ook boeken erop zetten die je uit hebt en maar een beetje in de kast staan te staan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Martijn
  Posted 23/09/2010 5:12 pm 0Likes

  geweldig idee, ik heb zoiets op kleine schaal met wat vrienden, informeel. Jeweetwel, die heeft een boormachine, die een motorzaag, en dat weet je dan van elkaar. En dat werkt goed maar je raakt wel eens het overzicht kwijt. Het zou erg mooi zijn om dit aan hyves/facebook te koppelen.

 • Sander
  Posted 21/09/2010 3:47 pm 0Likes

  Klinkt als bottom-up eMarxisme, ik ben erg benieuwd hoe dat op grote schaal zou werken!

 • Patrick Loonstra
  Posted 21/09/2010 10:40 am 0Likes

  Daar is het ook erg handig voor, inderdaad.
  (zal het woordje er even tussenzetten hoor)

 • Freerk Terpstra
  Posted 20/09/2010 5:37 pm 0Likes

  Je bent volgens mij het woordje ‘staat’ vergeten in de volgende zin:
  het valt of met de interactie van de bezoekers.

  Verder volgens mij een leuke website, even kijken of ik iets kan bedenken in combinatie met de studentenflat waar ik in woon. Daar zullen veel dezelfde studieboeken (nodig) zijn, toch?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]