Start Campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’

Uit een persbericht:

“Utrecht, 18 oktober 2010 – Vanaf vandaag kunnen werknemers hun werkgever voordragen voor de Aanmoedigingsprijs Het Nieuwe Werken doe je zelf. Deze prijs is onderdeel van de gelijknamige massamediale campagne die vandaag begint.”

De winnaar wordt op 11 november door Agnes Jongerius bekend gemaakt tijdens de Week van Het Nieuwe Werken. De campagne is een initiatief van een coalitie van bedrijven, overheid en Stichting Natuur en Milieu.

De campagne roept werknemers en werkgevers op om in de Week van Het Nieuwe Werken (8-14 november) te gaan experimenteren met flexibel werken. Het is de bedoeling dat daarna een flink aantal bedrijven een structurele stap zal zetten op hun pad naar het nieuwe werken. Het bedrijf dat de aanmoedigingsprijs wint, krijgt ondersteuning en advies om Het Nieuwe Werken echt waar te maken. Nomineren kan op de campagnesite www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl.

Lees de rest van het persbericht hier. Je vindt er onder meer nieuwe feiten en cijfers over Het Nieuwe werken. Op de website kun je een leuke test doen, om te zien of jij al vastgeroest zit aan de 9-5 mentaliteit.

Repopulate Form
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • yustpieter
  Posted 27/01/2011 7:03 pm 0Likes

  Flexibel werken, blijft toch werk zoals de vriendelijke dame met avataar schreef in haar artikel. Zij is computer journaliste en avonds zeer flexie, blog zij nog even wat, hoe noem je dat! Je werk mee naar huis nemen. ik ga nog maar wat twitteren, binnenkort ben ik ook te volgen. groet van een flexibele thuis verblijver.

 • Gerard
  Posted 20/10/2010 10:00 am 0Likes

  Zwakke test. De vragen geven meestal niet de mogelijkheid om het antwoord in te vullen wat je echt wil.
  Idee achter nieuwe werken is leuk en goed, zie ook ROWE en The Four Hour Workweek en andere studies daarin, maar helaas, de verkeerde mensen willen het.
  teveel werkgevers en dan vooral de azijnzeikende managers willen het niet. Alsmede alle collega’s die continu zeiken als je later binnenkomt. Of eerder weggaat.

 • Annelies Verhelst
  Posted 19/10/2010 8:08 pm 0Likes

  Hi Martijn,
  Het gaat er vooral om dat werkgevers dit gaan ondersteunen. Het is vaak echt geen kwestie van gewoon doen, want het mag niet, of kan niet, omdat veel dingen van een server bij de werkgever gehaald moeten worden en dan moet je een VPN kunnen leggen of iets soortgelijks. Als je dit breed wilt doen moeten werkgevers snappen wat dit kan opleveren en het faciliteren. Dit gaat niet over ZZP-ers of werknemers bij een klein bedrijfje waar het sowieso makkelijker is om thuis te werken wegens beperkte ruimte of waarbij contact met collega’s of server niet direct nodig is.

 • Martijn Reintjes
  Posted 19/10/2010 6:01 pm 0Likes

  Aanmoedigingsprijs voor het nieuwe werken? Is het nieuwe werken niet vooral iets dat je gewoon moet doen. Gewoon je laptop meenemen en thuis een dagje werken. Bevalt dat, dan doe je het 2 dagen enzovoorts. Blijft natuurlijk wel zaak dat je wel je werk moet blijven doen.
  (ik schrijf dit aan de rand van het zwembad in m’n appartementje in de Dominicaanse Republiek waar ik voor 2 maanden aan het nieuwe werken ben, gewoon doen dus!)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]