Lifehacking 101

Dagelijks komen er nieuwe bezoekers op Lifehacking. Via zoekmachines, sociale netwerken, maar vooral omdat onze site wordt doorverteld op de werkvloer, studievloer, bus, trein of tijdens lezingen. Veel mensen vragen ons: Waar moeten we beginnen? Wat is nu Lifehacking en hoe kan ik er mee beginnen?

Daarom hebben we dit overzicht gemaakt van interessante posts om mee te beginnen en verzamelingen waar je je verder in kunt verdiepen. Heb je dan nog steeds vragen? Kom gerust eens langs op een workshop of stel een vraag via Twitter!

Hoe begin je met lifehacking?

Lifehacks zijn binnenweggetjes voor je brein. Creatieve sluiproutes voor je hersens. Manieren om iets slimmer te doen in minder tijd.

Hoe word je een lifehacker? Er is geen opleiding voor, er zijn geen diploma’s, geen certificaat. Het is een mindset, een manier van denken en naar de wereld kijken. Als je in bepaalde situaties denkt “dit zou toch handiger als ik…” of “zou ik hier iets anders relevants mee kunnen doen?” dan ben je al op de goede weg. Een Lifehacker heeft een open kijk naar de wereld, is niet bang voor (technologische) vernieuwing, durft zijn nieuwsgierigheid te delen met anderen, is positief kritisch over de toekomst en durft de status quo aan te vechten. Betekent het dat we constant op de barricades staan voor een betere wereld? Nee, dat hoeft niet. Maar we delen onze kennis en alles wat we leren. We zijn niet bang om vragen te stellen als we iets niet snappen en we kijken hoe we ons online en offline netwerk effectief kunnen inzetten.

Waar begin ik met lezen?

Uit de posts van de afgelopen jaren hebben we een kleine selectie gemaakt die een eerste inzicht kunnen geven in de denkwereld van een Lifehacker.

Thuistips

Persoonlijke ontwikkeling

Techniek

Werkgerelateerd

 

Meer weten over lifehacking?

Enthousiast? Wil je meer weten over specifieke onderwerpen? Kijk dan in de categorielijst of klik onder een artikel op één van de tags om meer over dat onderwerp te vinden. Wil je zelf iets bijdragen? Laat het weten via de tiplijn! En wist je trouwens dat je onze boeken gratis kunt downloaden? Je kunt ons volgen op Twitter, waar we zo nu en dan links delen naar ander interessant Lifehacking  nieuws. We bieden de mogelijkheid voor lezingen, workshops en hands-on trainingen. Of download onze gratis desktop wallpaper. Het is een begin!

Lifehacking nieuwsbrief

Lifehacking, leer slimmer werken door gebruik te maken van het "Getting Things Done" principe. Ben jij een echte Lifehacker? Of wil je een Lifehacker worden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis tips over slimmer werken, kennis management, time management, Apps en gadgets in je Inbox. Kijk in ons archief voor eerdere edities.

Reageer

2 Reacties