Steeds meer Amerikanen besteden hun werk uit aan een Virtual Assistant

Tijdens de laatste Lifehacking Academy mocht ik een unconference hosten over ‘delegeren’. Ik vond het inspirerend om van allerlei mensen heel verschillende tips te horen over het uitbesteden van werk.

Na het lezen van The Four Hour Workweek van Timothy Ferriss ben ik zelf klant geworden van GetFriday.com om te zien wat een Virtual Assistant mij zou opleveren. In Nederland blijkt dat nog niet zo simpel te zijn: de meeste dingen die ik doe zijn toch in het Nederlands. Maar voor Engelstalig onderzoekswerk, bijvoorbeeld voor mijn internationale blog over Outlook, heb ik veel plezier van mijn Virtual Assistant.

Malik de Kok attendeerde me op het volgende filmpje. Het kan dus nog extremer 🙂

image

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

20 Comments

 • Leo
  Posted 25/05/2018 5:19 pm 0Likes

  Er worden heel veel banen naar het buitenland gebracht inderdaad. Vooral callcenter banen bijvoorbeeld zijn makkelijk uit te besteden. Organisaties voor werken in Marokko zoals https://gedma.nl en vele andere schieten als paddestoelen uit de grond voor mensen die vacatures in het buitenland zoeken en bijvoorbeeld Arabisch leren willen.

  Aan de ene kant goed voor onze bedrijven, want het scheelt kosten. Aan de andere kant moeten we manieren blijven zoeken om mensen naar ons toe te blijven trekken

 • Sharon Kortekaas
  Posted 10/06/2012 1:17 am 0Likes

  Leuk om te zien dat het ook in Nederland gaat leven. Ook ik ben een van de Virtuele Assistente in Nederland. Mochten jullie nog op zoek zijn naar een assistente/ secretaresse die ondersteuning op afstand biedt kijk dan snel op mijn site.

  http://www.sksolutions.eu

  Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie mij altijd even mailen.

 • Barbera Venema
  Posted 17/05/2010 3:49 pm 0Likes

  Blijkbaar wordt het website adres niet overgenomen 😉
  http://www.jouwvirtueleassistent.nl

  En op Twitter @JouwVA

 • Barbera Venema
  Posted 17/05/2010 3:48 pm 0Likes

  Je kunt nu ook bij ons terecht.

 • Tymen Selman
  Posted 18/04/2010 9:09 am 0Likes

  Weet iemand van virtual assistant bedrijven die zich richten op de Nederlandse taal? Ik zou verwachten dat er dit soort bedrijven zijn in landen als Suriname, Curacao, Marokko of Turkije. Dank! Tymen

 • Erno Hannink
  Posted 18/01/2010 4:53 pm 0Likes
 • Erno Hannink
  Posted 18/01/2010 4:52 pm 0Likes

  MyVirtualAssistant van Monique Hannink 🙂

 • Isabelle
  Posted 05/11/2009 4:20 pm 0Likes

  Hi,

  er bestaat zoiets in België; binnenkort toch,
  http://www.mijnlouise.be

  naar het schijnt gaan ze alles doen net zoals die outsourcers in amerika, maar dan in alle Europese talen!!

  Groetjes,
  Isabelle

 • Marloes van Wingerden
  Posted 25/06/2009 10:15 am 0Likes

  @taco; zag dat je VA’s kent. Volg me via Twitter @mvwvpa ik volg jou ook!

  @ dklautz; benader me via marloes (at) mvw-vpa.nl voor een VP.A.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 15/06/2009 3:48 pm 0Likes

  @PLQ – misschien handig als je een website of mailadres noemt…

 • PLQ
  Posted 15/06/2009 2:20 pm 0Likes

  Goedendag! Ik ben bezig met het opzetten van virtual diensten. Laat me weten wat u nodig heeft, en ik ga aan de slag om uw leven comfortabeler te maken. U zoekt, ik vind, u heeft nodig, ik regel!

  • Kevin
   Posted 26/07/2012 2:52 pm 0Likes

   Zelf zou ik graag willen beginnen met de job van een virtual assistent binnen een bepaalde organisatie. Wie helpt mij aan een baan? Ik sta voor alles open en ben erg leergierig!!

   0612888575 bel me!!

 • Anne
  Posted 09/06/2009 7:37 am 0Likes

  Ik vind het een goede manier van werk verdelen, maar ben wel bang dat het op een gegeven moment op een veredelde slavenarbeid gaat lijken. Die amerikanen kunnen lekker op hun achterste blijven zitten, terwijl anderen voor vrijwel niets het werk doen.

 • Inez
  Posted 08/06/2009 10:16 am 0Likes

  Is het niet een beetje neo-koloniaal, minder werken door het uit te besteden aan mensen in India of daar ergens?
  Netto wordt de hoeveelheid werk niet minder, dus om nou te zeggen dat je efficiënter wordt…

 • D. Klautz
  Posted 05/06/2009 4:12 pm 0Likes

  Ik ben zeer geinteresseerd in het fenomeen ‘virtual assistant’ en wil graag met mensen in contact komen die al op zo’n manier in Nederland aan het werk zijn.

 • werner
  Posted 14/05/2009 11:50 pm 0Likes

  Eileen.nl biedt een vergelijkbare dienst.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 14/05/2009 5:25 pm 0Likes

  Ik weet van twee mensen die ideeën hebben om een vergelijkbare dienst op te zetten in Nederland – en ik heb ze via Twitter gevraagd om hier even te reageren.

  Zelf zie ik veel teveel gaten in de markt om ze allemaal te kunnen vullen 🙂

  Overigens kun je bij de meeste secretaresse/telefonistebureau’s ook terecht voor administratieve klussen. Check de Gouden Gids of Google, dan moet je het één en ander kunnen vinden.

 • kvdslossen
  Posted 13/05/2009 11:41 pm 0Likes

  Oh en hier een interessante blog
  http://livingthefourhourworkweek.blogspot.com/

 • kvdslossen
  Posted 13/05/2009 11:33 pm 0Likes

  Kijk.. dit is nu iets waarvan ik niet wist dat het bestond. Lijkt me reuzehandig. jammer van die taal barrière. Kun je je getfriday.com mannetje/vrouwtje laten uitzoeken of zoiets ook in Nederland bestaat? Zeker in het onderwijs zijn er zoveel administratieve taakjes die voor zoiets perfect zouden zijn. Taco.. ik zie een gat in de markt voor je..

 • Pjotter
  Posted 13/05/2009 7:29 pm 0Likes

  Bestaat een dergelijke organisatie ook al voor Nederlandstalige outsourcing?

  Gr. Pjotter

Comments are closed.