Stoffige pc? Zo maak je ‘m schoon!

Als mens maak je soms fouten. Grote fouten. Zoals het openmaken van de behuizing van je pc… Als dat apparaat namelijk ergens goed in is (naast het in 4K, met 60fps en HDR flitsende potjes Call of Duty op je scherm toveren) dan is het wel het verzamelen van stof. Héél véél stof. Een aanzicht dat als een mes door je geek-hart snijdt. Maar waar moet je beginnen als je deze ellende schoon wilt krijgen? En hoe maak je ‘m stofvrij zonder onherstelbare schade aan te richten?!

Je pc schoonmaken lijkt een hels karwei. Toch is het helemaal niet zo ingewikkeld of gevaarlijk als je vooraf misschien denkt. En bovendien; het regelmatig schoonmaken is ook gewoon bittere noodzaak als je wilt dat je monsterbakkie zo lang mogelijk meegaat. Het enige wat je nodig hebt: een anti-stof spray en een pluisvrije stofdoek.

Let’s go!

Update!
Bezoeker Ricardo Spaanstra kwam in de reacties nog met de volgende waardevolle tip: “Eerst raak je ff een verwarming aan voordat je straks je computer sloopt. Door het aanraken van de verwarming verlies jij statische elektriciteit. Computerhardware reageert slecht op schokjes van buitenaf. Ook heb ik geleerd dat je de psu-kabel van het moederboard moet loskoppelen zodat je jezelf niet onder stroom zet of kortsluiting maakt.”

Wat vind je van deze hack?
5Te gek2Leuk1Serieus?9Meh...18Stom

About Author

4 Comments

 • meits
  Posted 17/12/2019 12:31 pm 0Likes

  afkoppelen. zijkant eraf. naar buiten. compressor erop. ventilatoren niet laten draaien door de compressor. ook achter de front van onder naar boven lucht inblazen. Je bent in een dikke minuut klaar.
  De rest is vrij irrelevant. Je raakt geen zaken aan die gevoelig zijn voor statische elektriciteit.

 • Ricardo Spaanstra
  Posted 16/12/2019 11:19 pm 0Likes

  oja, doe wel ff wat met mijn feedback…
  Laat mensen niet zomaar hun pc slopen !!

  • Eelko
   Posted 17/12/2019 9:11 am 0Likes

   Hoi Ricardo, we hebben je tips aan het stuk toegevoegd. Thanks!

 • Ricardo Spaanstra
  Posted 16/12/2019 11:17 pm 0Likes

  Eerst raak je ff een verwarming aan voordat je straks je computer sloopt. Door het aanraken van de verwarming verlies jij statische elektriciteit. Computerhardware reageert slecht op schokjes van buitenaf ook heb ik geleerd dat je de psu-kabel van het moederboard moet loskoppelen zodat je jezelf niet onder stroom zet of kortsluiting maakt..

Comments are closed.