Stop met stervensbegeleiding en hack een bloemetje voor je valentijn

hack je eigen bos bloemenHoewel bloemen in deze temperaturen langer staan, blijft het afsnijden en 1 à 2 weken kijken naar een bos bloemen toch een soort van stervensbegeleiding. Voor de lifehackers die daar moeite mee hebben èn kostenbewust zijn èn handig zijn èn toch al veel met duct tape doen hierbij lifehacking tipnr 1 231a. Hack je eigen bosje bloemen voor je valentijn.

Ze blijven lekker lang staan, zijn zo gemaakt en

…het enige wat je nodig hebt is een schaar, een rolletje ijzerdraad (maar dan ook een tang of sterke tanden) of bosje ijzerdraadjes, duct tape natuurlijk en (opioneel) viltstiften (voor als je de randen ook wil kleuren). De ijzerdraadjes moet je bijelkaar binden en met groene duct tape omwinden. Te veel werk?  Bij de bloemist hebben ze die mooie groene ijzerdraadjes om kaartjes aan te hangen. Als je gelijk zo’n kaartje koopt lijkt je bos nog echter en kan je best wel wat extra groene ijzerdraadjes vragen (Tip: vertel dan niet waar je het voor gaat gebruiken…).

Nog professioneler?

Wil je een volle bos verschillend gekleurde rozen? Loop dan even naar de grotere doe-het-zelf zaak om een paar mooie verschillende kleuren duct tape uit te zoeken. Is je valentijn nogal kritisch? Koop dan wat rozenolie (bijvoorbeeld van Weleda) en smeer de duct tape blaadjes vooraf in en geef daarna de bos bij (zwak) kaarslicht (na een flesje wijn) aan je valentijn. Hieronder tref je de instructiefilm aan die je stap voor stap laat zien hoe je een roos maakt. Met dank aan  

Succes!

PS Tweet me even hoe het ging (geen foto’s van blauwe ogen s.v.p. , die heb ik al)…

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Willem
  Posted 14/02/2012 5:43 pm 0Likes

  Creativiteit wordt hier niet meer gewaardeerd? Dit laat anders wel zien dat je moeite voor je partner wilt doen ipv langs de pomp rijden op de weg naar huis om even snel een roos te kopen (hoe bedoel je cheesy). NIet zo narrowminded zijn mensen…

  leuk!

  • Jerre
   Posted 17/02/2012 2:31 pm 0Likes

   Dank je Willem!

 • Jerre
  Posted 14/02/2012 5:35 pm 0Likes
 • Christine
  Posted 13/02/2012 2:53 pm 0Likes

  Nounou, hier zullen de vrouwtjes blij mee zijn…

  • desiree
   Posted 25/10/2012 8:45 pm 0Likes

   sinds wanneer zeggen we ‘vrouwtjes’?

 • ingeborg
  Posted 13/02/2012 11:45 am 0Likes

  Strak plan :-(. Don’t be afraid dat je partner dan de volgende keer zelf echte fairtrade bloemen koopt helemaal voor zichzelf alleen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: