Stressvrij op vakantie met deze apps

De zomer is in volle gang en met de afwisselend hete temperaturen, komen al snel de gedachtes aan zomervakantie. Ga je naar het buitenland of blijf je lekker in eigen land? Deze vakantie apps maken het sowieso makkelijker en overzichtelijker wanneer je op reis gaat zodat je niks meer vergeet.

De beste vakantie en reis apps

Voordelig reizen met Flixbus

De app van Flixbus werkt een beetje als de NS Reisplanner, al heeft deze app een spannender aanbod wat bestemmingen betreft. Vanuit verschillende plekken in Nederland boek je de Flixbus naar een bestemming in het buitenland.

Aan een relatief voordelige busreis naar Berlijn hangt alsnog een prijskaartje, al dan niet van het tijdsintensieve soort – de reis kan makkelijk vijftien uur duren. (Android/iOS)

Holiday Guru voor de laatste aanbiedingen

De app van Holiday Guru is handig en overzichtelijk voor allerlei informatie over goedkope vluchten, hotels en bezienswaardigheden.

De app leest een beetje als een online magazine met voorbijflitsende informatie om je aandacht te trekken. Een erg beleefde eigenschap aan de app is dat je reisalerts (als je die al wil instellen) in een slaapmodus kan zetten. Zo word je niet wakker gezoemd/gerinkeld met een goedkope vlucht naar Timboektoe. (Android/iOS)

Ready Set Holiday voor oneindige voorpret

Oké, je hebt je bestemming gevonden en geboekt. Dan wil je natuurlijk graag élke dag weten hoe lang je nog reikhalzend moet uitkijken naar je welverdiende vakantie. Dat kan met de app Ready Set Holiday. Voer je bestemming in en zie meteen de lokale weersomstandigheden en hoeveel weken, dagen en uren je nog geduld dient te hebben.

Dit is echter niet de enige functie van de app. Na het invullen van je vakantieadres vind je onder het luchtballonnetje tours die aangeboden worden in de buurt van je bestemming. Daarnaast kan je een inpaklijst maken waarbij je een voor een je ingepakte badslippers, zonnebrandcrème en vakantielectuur kan afvinken. (Android/iOS)

Travel buddy

Travel buddy is een match app voor mensen die van reizen houden. Op basis van je locatie laat deze app zien welke andere reisfanaten zich in jouw buurt bevinden en vervolgens kun je contact met ze opnemen.

Ook biedt de app een feed aan gebaseerd op een door jouw gekozen locatie. App gebruikers die zich hier bevinden posten foto’s, updates, informatie en contactverzoeken.  (Android)

Travel spend

Als je er een handje van hebt om je vakantiebudget op dag één al er doorheen te jagen, dan is de Travelspend app wellicht een aanrader. Je geeft aan welke reis je gaat maken en zet vervolgens een budget vast. Dit wordt door de app automatisch gedeeld door het aantal dagen dat je op reis gaat waardoor je een budget per dag overhoudt. Elke uitgave kan je invoeren onder de noemer ‘slapen’ ‘eten’ of bijvoorbeeld ‘activiteiten’. Zo weet je hoeveel je per dag nog te besteden hebt en of je het gaat redden met het vastgezette budget.

Als je met anderen op vakantie gaat kun je ook hun budget toevoegen of de kosten delen. (Android)

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]