Studenten-tip: 10 verborgen functies van je iPhone-oordopjes

Veel studenten brengen hun reistijd door met muziek. Logisch, aangezien die treinrit een stuk minder saai wordt met een muziekje erbij. Gelukkig gebruiken de meeste mensen hiervoor oordopjes en is het aantal (jongere) reizigers dat iedereen laat meegenieten met hun ‘authentieke muzieksmaak’ gering. Als je een iPhone hebt, wist je vast al dat je muziek kunt pauzeren met de adapter die halverwege de kabel van het rechteroortje zit. Wist je dat je nog veel meer kan doen met je oordopjes? Lifehacking somt het op.

Tips voor je oordopjes

1. Terwijl je muziek luistert, kun je muziek pauzeren en weer afspelen door de middelste knop eenmalig in te drukken.

2. Om een nummer door te spoelen, druk je de middelste knop twee keer in en houd je de knop ingedrukt bij de tweede druk.

3. Om een nummer terug te spoelen, druk je de middelste knop drie keer in en houd je de knop ingedrukt bij de derde druk.

4. Om een nummer over te slaan, druk je de middelste knop twee keer kort in.

5. Om het nummer opnieuw af te spelen of het vorige nummer af te spelen, druk je de middelste knop drie keer kort in.

6. Als je gebeld wordt, druk je de middelste knop in om te antwoorden. Druk opnieuw om op te hangen.

7. Om een inkomende oproep te negeren, houd je de middelste knop 2 seconden ingedrukt tot je twee pieptonen hoort. De oproep wordt dan doorgeschakeld naar de voicemail.

8. Als je tijdens het bellen wordt gebeld en je wil schakelen, druk je de middelste knop in. Om de nieuwe oproep te beëindigen en terug te schakelen druk je de middelste knop in. Als je een tweede oproep krijg en je wil de huidige oproep beëindigen, houd je de middelste knop twee seconden in. Hiermee hang je op en schakel je automatisch naar de volgende oproep.

9. In camera-modus kun je de plus-knop van de adapter gebruiken om een foto te maken. Dit maakt het makkelijker om de telefoon stil te houden terwijl je een foto maakt. Dit werkt ook op de volume-plus knop op de iPhone zelf!

10. Door de middelste knop ingedrukt te houden acteer je Siri.

Heb je nog meer tips voor iPhone-oortjes? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]