Summize voor Twitterberichten

Twitter is misschien de grootste time-waster voor lifehackers, maar er is vaak ook veel informatie te vinden. Zoekmachine Summize is met een stevige opmars bezig in het doorzoekbaar maken van Twitter. De zoekmachine biedt een paar fraaie mogelijkheden zoals

 • Zoeken op trefwoorden met een filter om alleen tweets te krijgen met een link (lifehacking filter:links) of andere mooie querymogelijkheden (zoeken op sentiment!)
 • De mogelijkheid om op je replies te zoeken (vooral handig als de Replies-tab in Twitter weer eens plat ligt)
 • RSS feeds per query
 • Een eigen Firefox zoekmachine (geheel onderaan de pagina)
 • Updates op de resultaatpagina. Zoek op een term, hou de resultaatpagina open, tweet de zoekterm en zie na een minuut een geupdate resultaatpagina.

Voor doorgewinterde Twitteraars is Summize de beste zoekmachine om discussies terug te vinden of interessante nieuwe vrienden te maken.

(Met dank aan @rotjong voor de inspiratie!)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Ton Wesseling
  Posted 01/07/2008 10:26 am 0Likes

  Geweldige update informatie over jouw netwerk tool. Voordat je iemand ontmoet kun je even nagaan wat die persoon heeft gezegd tegen anderen binnen jullie overlappend netwerk. Bekijk eerst via linkedin.com wie jullie gezamenlijk kennen om daarna de twitter accounts hier bij te zoeken (wanneer je ze niet al kent). Twitter zelf biedt de mogelijkheid om accountnamen op te zoeken op basis van echte namen. Zo kun je vinden dat Martijn Aslander op twitter “resourcerer heet (http://twitter.com/tw/search/users?q=martijn+aslander) en Frank Meeuwsen “frankmeeuwsen” is.

  Door hierna op summize een zoekopdracht op beide namen uit te voeren kun je eenvoudig zien wat beide digitaal met elkaar hebben besproken: http://summize.com/search?q=frankmeeuwsen+resourcerer

 • Jeroen Gerth
  Posted 27/06/2008 2:22 pm 0Likes

  Twitter een timewaster? Het heeft me heel wat goede en leuke dingen opgeleverd. Niks een timewaster.

  Summize is inderdaad handig om dingen er in te zoeken.

Comments are closed.