Taboo onthoudt je tabbladen

Firefox only: Heb je ook soms het probleem dat je een enorme hoeveelheid tabbladen in Firefox open hebt staan met interessante artikelen die je nog wilt lezen? Je kunt ze als groep opslaan in je bookmarks om ze later weer eens te lezen, maar je kunt ook de Taboo extensie gebruiken. Met deze extensie kun je je open tabbladen opslaan in een sessie en ze later weer opnieuw opvragen. Hierbij onthoud de extensie niet alleen de plaats in de pagina waar je bent gebleven, maar ook eventueel ingevulde formulierdata en de datum van opslaan. In een kalender-view kun je ook de geschiedenis van je opgeslagen tabbladen bekijken.

taboo.png

Je kunt tabbladen met een sneltoets (Ctrl-Shift-A) opslaan in je Taboos en met Ctrl-Shift-F een weergave van al je opgeslagen tabbladen krijgen.

Let op: Als je de extensie TabMix Plus gebruikt, zul je de sessiesaver van deze extensie moeten uitschakelen om Taboo te laten werken!

Taboo werkt in Firefox 2.0 en hoger.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Jan
  Posted 04/01/2009 6:02 pm 0Likes

  @Juliette: is idd een standaard functie binnen firefox.

  ik zelf gebruik sins de FF 1 al Tab Mix Plus deze heeft als voor/na-deel dat je bijna te veel dingen kunt instellen waaronder een zeer goed werkende sessie-manager.
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1122

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 28/12/2008 6:25 pm 0Likes

  @Juliette: dank je wel voor je tips. Ik ga uitzoeken hoever ik kom 🙂

 • Sypie
  Posted 28/12/2008 3:41 pm 0Likes

  Lekker: Als je op de Mac je FireFox sluit met Appeltje – Q, dus geheel afgesloten, krijg je bij de volgende opstart dezelfde tabbladen weer. Na een herstart van de computer heb ik het niet getest.

 • Juliette Reinders Folmer
  Posted 28/12/2008 2:05 pm 0Likes

  @joeke: ik weet niet of dit is waar je naar op zoek bent, maar ik gebruik zelf altijd de ‘bookmark all tabs in a folder’ optie en noem de folders dan ‘yyyymmdd sessie’.

  Ik zit nu alleen te twijfelen of dat standaard functionaliteit van FF is of via één van de extensies erin zit … Als het via een extensie is, dan zou het òf ‘Add bookmark here’ ( http://gorgias.de/mfe/ ) òf OpenBook ( http://www.chuonthis.com/extensions/openbook.php ) moeten zijn.

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 28/12/2008 12:08 pm 0Likes

  Werkt goed dat Taboo. Eigenlijk ben ik al tijden op zoek naar een vervanger van de ‘opslaan in groepen’ functionaliteit zoals Maxthon deze kent. Sinds ik overgestapt ben naar Firefox, is dat het enige waar ik nog naar op zoek ben. Taboo is een stap in de richting, maar als ik het goed begrepen heb kun je slechts 1 groep opslaan. Met Maxthon kon je meerdere groepen opslaan.. kent iemand een add-on binnen FF die dit ook kan?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]