Tag je afspraken in je digitale agenda

Op weblogs zoals lifehacking.nl worden vaak tags gebruikt, woorden die iets zeggen over een artikel. Zo wordt het makkelijk om te zoeken naar artikelen die iets met elkaar te maken hebben.
Datzelfde doe ik ook in mijn digitale agenda. Bij alle afspraken die te maken hebben met lifehacking zet ik bijvoorbeeld “lh.” in de omschrijving van de afspraak. Zo kan ik heel eenvoudig zoeken naar die tag om in één klap een overzicht te zien met alle lifehacking afspraken. Dat werkt trouwens niet alleen in Outlook, maar ook heel goed op m’n PDA.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 11/10/2007 7:31 am 0Likes

  @freakstar – ik gebruik ook Outlook 2007, maar vind het lastige aan de categorieën in 2007 dat je ze niet meer rechtstreeks kunt intypen in de tabel. Je hebt dus altijd je muis nodig, een lange reeks toetsaanslagen of je moet elke categorie een aparte sneltoets geven die je dan uit je hoofd leert.
  Ik werk met veel plezier met een Palm Treo 680 + de KeySuite software van Chapura (www.chapura.com). Je zou waarschijnlijk aan KeyTasks al genoeg hebben trouwens. Dat is de enige combinatie die ik ken die alle takenlijsten in Outlook mee kan nemen op je SmartPhone. Op de één of andere manier lukt dat in Windows Mobile niet.

 • Erno Mijland
  Posted 07/10/2007 2:19 pm 0Likes

  In de Google Agenda kan het natuurlijk ook. Een paar dagen geleden heb ik er nog over geschreven op mijn weblog, als toepassing om je zakelijke administratie te vergemakkelijken.

 • freakstar
  Posted 05/10/2007 10:49 pm 0Likes

  In Outlook 2007 kun je categorieën toewijzen aan mailtjes, afspraken en taken. Ik heb mijn GTD systeempje in Outlook en heb nu voor grote projecten een eigen categorie. Ben er nog niet helemaal achter hoe het allemaal werkt maar het gaat steeds beter.
  Tags doe ik ook, in de locatie zet ik bijvoorbeeld “[wrk] Adres van klant, telnr van klant”.
  Ben nu wel weer op zoek naar een PDA gsm want met mijn huidige I-Mate smartphone kan ik de helft van de handige agenda en takenfuncties niet gebruiken…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]