Zo maak je je tech schoon

Technologie. We kunnen er niet meer zonder. Volgens een studie van het Duitse D21 kijken mensen tegenwoordig 60 tot 80 keer per dag op hun smartphone. Elke keer als we dat doen, zitten we met onze (soms vieze) vingers aan het scherm. In de trein, tijdens het eten en zelfs in de badkamer gebruiken we onze smartphone. Het is dus niet gek dat onze tech tegenwoordig soms een broeinest van bacteriën blijkt te zijn. In dit artikel somt Lifehacking de smerigste tech op en geven we handige tips over het schoonmaken ervan! 

https://lifehacking.nl/diy/vijf-manieren-om-kauwgom-uit-je-kleren-te-krijgen/

Je koptelefoon

Bij het gebruik van je koptelefoon hoopt er zweet en vocht op, de koptelefoon drukt ze vervolgens op je huid en daardoor kunnen de bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Je kunt je koptelefoon schoonmaken door hem af en toe af te nemen met een nat doekje met water en zeep. Make-up remover doekjes zijn hiervoor ook handig. Wil je voorkomen dat een koptelefoon smeriger wordt dan ie misschien al is? Leen hem niet uit!

Smartphones & tablets

Studies hebben aangetoond dat de schermen van smartphones en tablets smeriger kunnen zijn dan een WC-bril. Dit komt vooral omdat je ze altijd en overal gebruikt en lang niet altijd je handen wast voordat je hem gebruikt. Je kunt een microvezeldoekje gebruiken om je scherm regelmatig schoon te maken. Spray geen schoonmaakmiddelen direct op het scherm. Als er druppels in de microfoon of speaker komen kan het toestel beschadigd raken.

Laptops & Notebooks

Het toetsenbord van je laptop bevat 5 keer zoveel bacteriën als de gemiddelde WC-bril. Eigenlijk best logisch, aangezien je vingers vaak langere tijd op je toetsenbord rusten en je niet altijd je handen wast voordat je begint met typen. Je kunt het toetsenbord schoonmaken door het af te stoffen met een zachte borstel. Een licht vochtig doekje met een beetje spiritus doet wonderen als je vlekken op je toetsenbord hebt. Je muis maak je schoon met een microvezeldoekje en een licht vochtig doekje met spiritus. Gebruik niet teveel spiritus. Het kan in je toetsenbord lopen en kortsluiting veroorzaken.

Camera’s

Doordat je de camera continu doorgeeft en allerlei knopjes gebruikt, kan een camera snel vies worden. De camera kun je schoonmaken met een licht vochtig doekje. De lens maak je schoon met een speciaal doekje. Als je de lens los kan maken van de body, kun je deze schoonmaken met een handpomp om het stof weg te blazen. Als je de camera schoonmaakt, is het belangrijk om géén schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Sporthorloges en smartwatches

De schermen van sporthorloges en smartwatches worden, net als smartphones en tablets, veel aangeraakt. Daarnaast blijven er onder het bandje zweet en dode huidcellen plakken waardoor het er niet frisser op wordt. Maak een doekje licht vochtig met lauw water en maak het scherm schoon met een druppeltje zeep of allesreiniger. Het horlogebandje kun je wat harder aanpakken en kun je grondig schoonmaken met sop en een doekje of sponsje. Leren bandjes kun je beter niet zo grondig schoonmaken. Gebruik hiervoor hetzelfde doekje dat je voor het scherm gebruikt hebt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]