Terugblik op 2009

De tekst die ik het meest hoor aan het eind van het jaar is toch “Pffff, doe mij maar 20..” of “Volgend jaar wordt echt mijn jaar!”.  Vandaar, alleen al om deze teksten dit jaar niet te hoeven horen, een paar goede dingen uit 2009. Ik vroeg de auteurs wat voor hun de beste hack, of de uitspraak van 2009 was en dit zijn een aantal van de resultaten. Schroom niet om hier iets aan toe te voegen.

Met stip op nummer 1 Evernote

Arjan Broere “Ik zeg Evernote. Vanaf de telefoon mijn aantekeningen, voicememo’s en foto’s van flip overs en aantekeningen synchroniseren met de centrale database. Snel te doorzoeken, zelfs in de foto’s vind je tekst! Vanaf mail, browser en met printscreen zet je alles erin. Boeken en artikelen als pdf erin …
Remember everything? Yes!”

Jasper Jobse “Evernote 🙂 Definitely!”
Joost Plattel
“Voor 2009: Evernote hands down, vrijwel de beste app voor een extern brein! Een gedeeld notitieblok zou de app compleet maken!”
Jacco van der Pol
“Het gebruik van evernote en personalbrain”
Martijn Aslander
“Evernote ( maar wel in combi met de fujitsu superscanner)
Read-It-later”
Koen van der Borght “Ik steun deze met volle overtuiging. Zeker met de laatste update! Bovendien een toonbeeld van moderne visie en klantenondersteuning…”

Daarna volgt Google Wave

Igor Asselbergs “Niet zo moeilijk. Voor mij Wave.”
Arjan Broere
“Wave is voor mij een oester die vast een parel bevat maar ik ben nog niet door de klemvaste kaken heen.”

Daarna volgden er nog een aantal losse uitspraken:

Igor Asselbergs “Verder heeft een niet bestaande schrijver indruk gemaakt op mij. Niet van dit jaar, maar voor mij toch nieuw. In de geest van Lifehacking:
“We don’t live our lives, we dispose of them. We throw them away because we don’t know any better, and the reason we don’t know any better is because we never asked. We never questioned or doubted, never stood up, never drew a line. We never walked up to our parents or our spiritual advisors or our teachers or our gurus or any other formative presences in our early lives and asked one simple, honest, straightforward question, the one question that must be answered before any other question can be asked:
What the hell is going on here?”
Jed McKenna, Spiritual Warfare”

Frank Meeuwsen “Voor mij is het afgelopen jaar vooral het besef dat RSS eigenlijk onzinnig is op zichzelf. Vooral die laatste twee woorden zijn belangrijk. Na jarenlang proberen maar al die artikelen te lezen of te zien of “iets van te vinden” doe ik dat niet meer. Ik heb nu nog 22 feeds in mijn Google Reader en dat zijn voornamelijk “hobby” feeds en zaken ter ontspanning. Al het belangrijke nieuws lees ik via Twitter of zie ik zo nu en dan voorbij komen als ik eens naar een site ga. En! Daarbij ook de iPhone apps waardoor ik sommige sites intensiever lees. Bright, DC en de mobiele Techmeme site zijn daar goede voorbeelden van. Dagelijks check ik ze even als ik in de rij sta, op de bus wacht etc. Dus voor mij een vrijwel RSS-loos 2010. Al is dit artikel voor mij nog altijd wel een leuke lifehack: https://lifehacking.nl/algemeen/stuur-je-favoriete-artikelen-automatisch-naar-evernote/

Arjan Broere “Over dat rss http://www.frankwatching.com/archive/2009/12/30/is-rss-dood/

Ik vind Prezi eigenlijk ook wel erg goed. Is nog wat lastig opbouwen en de eerste prezi’s zijn veel kiep- en kantel-presentaties maar de idee van een groot blad met objecten ipv slides is erg sterk.”

Joost Plattel “Maar de toepassing van personal informatics is de beste lifehack voor mij geweest, ik denk echter dat dit vooral in 2010 gaat groeien.”

Jacco van der Pol “Het opzeggen van de kabel<https://lifehacking.nl/persoonlijke-ontwikkeling/televisie-16-uur-inefficientie-per-week/>. Dat geeft mij tijd om te lezen en te schrijven”

De beste wensen!!!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Jan van der Ploeg
    Posted 02/01/2010 12:20 pm 0Likes

    Grappig, ik zou ook Evernote op één hebben gezet. En RSS is bij mij nog lang, lang niet uit de gratie. Heerlijk effectief en clean (oke, ik heb minder dan 22 feeds dus ben er ook snel door).

    Zijn er ook vooruitblikken en voorspellingen voor 2010? Bijvoorbeeld, ‘in 2010 loopt het Twitter-gebruik weer terug.’ Zou wat zijn zeg. 🙂

Comments are closed.