TextExpander voor de iPhone

textexpander_logoTUAW bericht over de komst van TextExpander op de iPhone. Dit programma is er ook voor de Mac en is een enorme timesaver als je repeterende teksten in emails, documenten of andere programma’s hebt. Met een korte toetsaanslag kun je hele stukken tekst tevoorschijn krijgen zoals we al eerder hebben geschreven. Nu is dit programma er ook voor de iPhone. De grote vraag is: Hoe kan het werken op een iPhone?

textexpanderEen van de kenmerken van TextExpander op de desktop is dat het rustig op de achtergrond wacht tot je een voor hem bekende combinatie van karakters intypt. TextExpander verandert dat dan in de opgegeven tekst. Het draait dus op de achtergrond, iets wat op de iPhone niet mogelijk is. De makers hebben hiervoor een shortcut bedacht die wellicht toch wat omslachtiger is. Je start eerst TextExpander, maakt de gewenste tekst of tweet en copieert deze, stuurt het naar je mailprogramma of je Twitter-programma. Zoals ook uit de reacties op TUAW blijkt is nog niet iedereen overtuigd van het nut van TextExpander op de iPhone, als het niet in de achtergrond kan draaien.

TextExpander is tot 9 september voor 1,59 euro te koop in de Appstore, daarna gaat het plusminus 3,50 euro kosten.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Henk Lardée
  Posted 04/09/2009 6:14 pm 0Likes

  TextExpander werkt nog niet lekker op de iPhone. Regelmatig crashed de app. Dit wordt bevestigd door de helpdesk. De oorzaak lijkt te liggen bij het switchen tussen mail en TextExpander.

 • Mischa Coster
  Posted 04/09/2009 3:05 pm 0Likes

  Totaal onbruikbaar. Ik gebruik op mijn Mac veel afkortingen die veel voorkomende worden / URL’s / e-mail adressen bevatten en dan zou ik continu heen-en-weer moeten gaan.

  Is het geen optie om een nieuw internationaal keyboard te maken zoals er al meerdere bestaan met smiley’s etc (Emoji) maar dan met teksten onder toetsen die je zelf in kan stellen? Apple heeft daar schijnbaar wel al ’toegang’ tot gegeven…

 • André Buurma
  Posted 04/09/2009 11:44 am 0Likes

  Textexpander voor de iPhone… nee, dat is ‘m nog niet. Die is nog niet af. Eerst schrijven in Textexpander, dan kopiëren en plakken. Da’s omslachtig en niet ‘des TextExpanders’. Zodra het net zo werkt als op de Mac, ga ik het ook weer op de iPhone gebruiken.

 • Jan van der Ploeg
  Posted 03/09/2009 10:48 pm 0Likes

  hmm.. zes-min.

Comments are closed.