Thuis sporten: zo blijf je fit in je woonkamer

De sportscholen zijn dicht, teamsporten afgelast en zelfs je wekelijkse hardloopclubje is ‘tot nader bericht’ opgeschort. En daar zit je dan. Met een zak chips op de bank, voor de vierde keer Breaking Bad te bingen. Maar juist nu we massaal aan huis gekluisterd zitten is het belangrijk om in beweging te blijven. En dat is makkelijker dan je denk! Je hebt namelijk alles bij de hand om je dagelijks in het zweet te werken in je eigen woonkamer. Haal dat sportbroekje dus maar uit de kast, want vandaag wordt de eerste dag van de rest van je quarantaine!

Sporten met YouTube

Op YouTube zijn krankzinnig veel verschillende workouts te vinden. En nog volledig gratis ook! Voor jong en oud, beginner en gevorderd, er is voor ieder wat wils. En omdat er zo belachelijk veel aanbod is, hebben wij vast de beste kanalen voor je uitgezocht:

Apps voor je thuis-workout

In de App Store van Apple en in de Google Play Store zijn ook veel digitale hulpmiddelen te vinden voor je sportmomentje. Het voordeel van de thuistraining via een app is dat alles wordt bijgehouden en het niveau vaak op jouw als persoon wordt aangepast. Hierdoor loop je minder snel de kans om blessures op te lopen of om voor Jan Doedel te trainen. Onze aanraders die zowel in de App Store als in Google Play worden aangeboden:

thuis sporten

Sportschool livestreams

Tegenwoordig wordt er vanuit veel sportscholen (of zelfbenoemde sportgoeroe’s) een gratis livestream aangeboden. Hieronder een paar Instagram-accounts die dagelijks live gaan om onze gezondheid op pijl te houden.

Oh, en wanneer de training klaar is: een gezond sportdrankje natuurlijk!

Tell Us What You Think
2Te gek2Leuk1Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]