Tijd doden in de trein

De vakantie is voorbij en hiermee is het normale leven weer begonnen. Dit gegeven zie je ook terug in het openbaar vervoer en dan met name in de trein. Nu hebben we allemaal weleens in de trein gezeten en zijn we bekend met de wachttijd die hierbij komt kijken. Het gaat hierbij niet alleen op de wachttijd voor en tussen treinritjes maar ook om de tijd die je doorbrengt in de trein. In dit artikel geven we tips voor zowel het doden van de tijd als het nuttig invullen van je tijd.

https://lifehacking.nl/werk-tips/altijd-zitten-in-trein/

Tips om tijd te doden

 1. Ontspan: Neem deze tijd voor lief en pak je rust. Doe desnoods een dutje. Een andere  manier om te ontspannen kan zijn het luisteren naar muziek, nu werkt de Wi-Fi in de trein niet altijd even goed, dus zorg dat je van te voren wat muziek op je telefoon zet.
 2. Socialize: Als je in de trein om je heen kijkt kan het opvallen dat er vrijwel niet wordt gepraat met elkaar. Dat is jammer want buiten dat het ervoor zorgt dat de tijd sneller gaat kan het ook wat leuke gesprekken opleveren.
 3. Lees een boek: Je kunt natuurlijk gewoon een boek lezen, maar steeds vaker zie je mensen in de trein met een ebook. Wat ook een leuke variant is op het ‘lezen’ van een boek is het luisteren naar een boek. Het luisteren van een boek is ook een oplossing voor mensen die last hebben van misselijkheid tijdens het reizen.
 4. Sorteer je applicaties: Pak je telefoon erbij en sorteer je apps. Neem een kijkje in je fotoalbum en verwijder overbodige foto’s. Je mail uitzoeken en sorteren is ook een goede bezigheid voor de reis.
 5. Speel een spelletje: Dit klinkt misschien wat suf, maar dit kan een verbazend leuke bezigheid zijn. Denk hierbij aan puzzelboekjes of als je met meerdere personen reist aan een mini-game.
 6. Zelfverrijking: Denk na over het leven; wat wil je en andere diepzinnige vragen. Ook kan je deze tijd besteden om creatief bezig te zijn. Schrijf een verhaaltje fictief of non-fictief. Pak er een kleurboek bij.

Tips om productief met deze ‘verloren’ tijd om te gaan

 1. Belletjes plegen: Let hierbij wel op je omgeving, ben je mensen tot overlast en is het toegestaan te telefoneren? Niet ieder telefoongesprek kan je voeren in het openbaar dus houdt hier rekening mee.
 2. Het maken van to do lijstjes: Orden je gedachtes. Wat moet je deze dag allemaal nog doen en hoe houd je het overzicht? Je kunt natuurlijk allerlei lijstje maken van taken op het werk tot een boodschappenlijstje.
 3. Schrijven: Mailtjes schrijven, beantwoorden of versturen. Voorstellen schrijven of andere werk gerelateerd werk.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Patrick
  Posted 07/09/2016 12:40 pm 0Likes

  Ik ben een grote fan van jullie site en nu ooki weer handige tips. Eén kanttekening: roep mensen svp niet op te gaan bellen in de trein. Dat veroorzaakt nu al zoveel overlast. Verder veel success.

 • Daphne Orth
  Posted 06/09/2016 4:41 pm 0Likes

  Wat een leuk stukje en echt handige tips!

  • Anita Engelaar
   Posted 06/09/2016 6:23 pm 0Likes

   Ik moet toch maar eens vaker met de trein gaan. Zo te lezen kan dat heel gezellig zijn.

 • Elmar Rekers
  Posted 06/09/2016 4:07 pm 0Likes

  Ik kan niet wachten tot ik weer in de trein zit straks;)

Comments are closed.