Timemanagement: fundamenten in plaats van tips

Een van de pijlers van lifehacking is het idee van timemanagement. Als je echter goed kijkt naar een hoop weblogs en sites die over dit onderwerp gaan, dan gaat het vaak over tips. Tips om snel iets gedaan te krijgen. Tips om je tijd beter in te delen. Maar met alleen tips ben je er nog niet. Frances Wade van 2Time Management Blog vindt dit ook en besluit er wat aan te doen. Op zijn blog geeft hij niet alleen tips, maar schrijft hij ook over de fundamenten van time management. Deze fundamenten wil hij omzetten naar een manifesto op Changethis.com. Deze site is een schatkamer vol ideeen en manifesto’s. Om zijn verhaal op Changethis.com te krijgen is het nodig om voldoende stemmen te krijgen. Ik heb mijn stem al gegeven, ik ben het er mee eens dat je er met een paar tips niet bent. De fundamenten zijn belangrijker. Geef ook je stem op Changethis.com.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Antonio Rubio
  Posted 01/12/2008 6:06 pm 0Likes

  Ja, Annedien, volkomen met je eens.
  Tijd kun je niet managen. Alleen je eigen doelen en activiteiten.
  Dit is de reden waarom er zoveel buro’s zijn die dit niet bestaand element behandelen: Er zijn zoveel mensen die ermee te maken hebben en die gevraagd worden om aan de verkeede knoppen te draaien, dat herhaling onafwendbaar is.
  Ze houden zichzelf in stand. Als je echt iets wilt bereiken met je tijd, zul je toch echt aan jezelf moeten werken. Taken- en doelenbeheer. Op z’n Nederlands 🙂

 • Annedien Hoen
  Posted 08/10/2007 3:36 pm 0Likes

  Een van de belangrijkste inzichten die ik onlangs ergens tegenkwam is dat time management niet bestaat: het is in feite zelfmanagement. Dat legt de kern van de uitdaging wel daar neer waar het feitelijk ligt: bij je eigen attitude en gedrag.
  Ik zal het eens gaan checken bij Changethis, in elk geval 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]