Met deze tips kies je de perfecte Airbnb voor je citytrip

Als je op stedentrip naar het buitenland gaat, is het belangrijk dat je een goede plek hebt waar je de nachtelijke uren kunt doorbrengen. Niemand (nou ja, bijna niemand) vindt het relaxed om in een of ander smerig spookhuis te belanden en daardoor je trip te laten verpesten. Dankzij Airbnb is het gelukkig een stuk simpeler geworden om je ideale accommodatie te vinden. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het gigantische aanbod? Check onze tips!

Locatie, locatie, locatie!

r and r vacation GIF

Heb je goedkope vliegtickets naar je droomstad gescoord? Begin dan vast met het online verkennen van de omgeving. Wil je bijvoorbeeld in de buurt van de kroegen in de stad slapen, zodat je daarna meteen je bed in kunt rollen zonder eerst nog met het ov te moeten reizen? Dan is het handig om te weten waar in de stad het uitgaansgebied is. Zoek dus eerst naar informatie over verschillende buurten of gebieden en zoek vervolgens via Airbnb naar toffe stekkies in die regio. Let op dat je daarbij volledig inzoomt op de kaart.

Tip voor als je een leuk gebied gevonden hebt: vink de optie ‘zoek opnieuw in dit gebied’ aan om álle Airbnb’s te zien. Airbnb toont namelijk niet meteen alle beschikbare accommodaties in een gebied.

Gebruik verschillende filters

Ja oké-oké, dit is misschien een open deur, maar we trappen ‘m toch effe lekker open: maak dankbaar gebruik van alle filters op Airbnb. Door zo specifiek mogelijk aan te geven welke dagen je gaat, met hoeveel personen, wat het per nacht mag kosten en aan welke speciale eisen je accommodatie moet voldoen, blijven alleen de ideale accommodaties over. Heel veel makkelijker kan het niet worden, toch?

Lees de beschrijving en reviews

anchorman GIF

Natuurlijk check je eerst vooral de foto’s en lees je daarna de beschrijving van een appartement. Om (nog) beter te weten of alles aan jouw eisen voldoet, is het verstandig de reacties van eerdere gasten lezen. Deze zijn vaak oprecht en als er dus iets niet helemaal klopt in je kamer of dat er altijd veel lawaai is in de buurt, dan zul je dat daar ongetwijfeld lezen.

Sla accommodaties op

choosing season 3 GIF

Heb je meerdere geschikte plekken gevonden, maar vind je het een lastige keuze? Ga dan niet heen en weer klikken tussen die duizend tabbladen die je open hebt staan, maar verzamel alle opties in één lijst. Zo check je ze meteen allemaal op de kaart, zie je hoe centraal ze liggen en kun je alle opties makkelijk met elkaar vergelijken.

 

Zoek je nog goede dagen om op vakantie te gaan? Maximaliseer je vakantiedagen voor 2020 door handig te plannen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek3Leuk0Serieus?4Meh...6Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Roberto
    Posted 04/02/2020 8:09 pm 0Likes

    Je vergeet de belangrijkste: naam opzoeken op Google en zo een 20% lagere prijs met eigenaar afspreken….

Comments are closed.