Lange vlucht voor de boeg? Vlieg dan als een baas!

Je ontkomt er niet aan als je de andere kant van de wereld eens wilt bezoeken, maar een lange vlucht is natuurlijk allesbehalve relaxed. Zeker als je moeite hebt met in slaap vallen in zo’n veel te krappe %#$@-stoel, kan een vliegreis van een paar uur voor je gevoel eindeloos lang duren. Vrees niet langer: met onderstaande 7 tips kom je toch echt een stuk relaxter op je bestemming aan!

Plane Airplane GIF - Find & Share on GIPHY

1. Vliegtuigsmoking

De temperatuur in een vliegtuig is eigenlijk nooit comfortabel. Het is al snel moeilijk koud of juist veel te warm. Draag daarom comfortabele kleding in lagen, zodat die kunt aanpassen als de temperatuur in het vliegtuig verandert. Ook belangrijk: makkelijke schoenen! Het is namelijk echt niet oké om je schoenen tijdens de vlucht zomaar uit te schoppen, hoe erg ze ook knellen opeens vanwege je opgezwollen ledematen. En voel jij je bezwaard om op het vliegveld aan te komen in een joggingpak? Als jij je daar relaxed in voelt tijdens een vlucht, zou je daar eigenlijk gewoon lak aan moeten hebben. Tenzij je een belangrijke bobo bent, hoef je echt niet in vol ornaat die Airbus in te stappen.

2. Zzzzzz…

De meest relaxte manier om een lange vlucht door te komen, is natuurlijk door te slapen. Helaas is dat voor sommigen van ons gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een goede voorbereiding kan echter wonderen doen. Koop een zacht oogmasker en een koptelefoon met noise cancelling. Oordoppen helpen namelijk niet altijd voldoende tegen huilende baby’s… Ook een lekker zacht reiskussen is essentieel! Een laatste nuttige tip: doe de dingen die je thuis doet voor het slapen gaan, zoals je tanden poetsen en je gezicht wassen. Op die manier kun je je lichaam laten denken dat het bedtijd is.

Slapen voor een lange vlucht

3. Buckled up

Als je van plan bent om te gaan slapen, zorg er dan voor dat je vastgemaakte gordel goed zichtbaar is. Op die manier hoeft de crew je niet wakker te maken als ze een veiligheidscontrole uitvoeren.

4. Bingen die hap

Zit je jezelf een beetje voor de gek te houden en weet je zeker dat slapen uitgesloten is? Doe dan iets leuks of nuttigs. Wanneer kun je anders meer dan 10 uur ongestoord doorwerken? Je kunt ook dat ene boek dat al maanden op je nachtkastje ligt meenemen, of een kleurboek voor volwassenen scoren. Dat helpt ook meteen ontspannen! Een andere optie is je te verdiepen in de lokale taal. Waar je ook komt, mensen vinden het altijd leuk als je de basics beheerst. Een laatste bezigheid is het bingen van een serie. Breaking Bad nog nooit gezien? Ga je schamen… Nou ja, dan is dit je kans om het eerste seizoen in één ruk uit te kijken!

5. Check het uit

Dit is misschien wel een van de belangrijkste tips: doe onderzoek naar het vliegveld en het vliegtuig, bijvoorbeeld via een website als SeatGuru. Je kunt daar onder meer zien of er wifi aan boord is, welke stoelen als beste beoordeeld worden en waar je enorm veel last hebt van de airco. Als je weet wat je moet verwachten, kun je gerichter spullen inpakken.

6. Blijf gehydrateerd

De kans op uitdroging in een vliegtuig is aanwezig. Drink daarom langzaam en regelmatig veel water en vermijd te veel thee, koffie en alcohol. Neem bovendien een (lege) fles water mee aan boord die je tussendoor kunt bijvullen.

7. Jij + crew = [hartje]

Natuurlijk moet je altijd vriendelijk zijn tegen de crew. Dat zijn immers de mensen die straks urenlang zo goed mogelijk voor je proberen te zorgen. Het kan geen kwaad om extra aardig te zijn… Een extra flesje drinken of een heads-up over een betere stoel – wie weet waar jouw vriendelijkheid toe leidt.

Zo, nu rest alleen het genieten van je welverdiende vakantie nog.

Tell Us What You Think
7Te gek9Leuk1Serieus?1Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]