Tips & tricks als je een stuntstep zoekt!

De naam zegt het al: een stuntstep is bedoeld om te stunten. Het is een step uit één stuk, voor optimale veiligheid. Wat zijn de mogelijkheden en waar kun je op letten? We leggen je hieronder het benodigde uit.

https://lifehacking.nl/diy/zo-verander-locatie-snapchat/

Belangrijke eigenschappen stuntstep

Springen, draaien, stunten en landen. Een stuntstep moet tegen een stootje kunnen. En dat brengt ons bij eigenschap nummer 1: een stuntstep is niet verstelbaar en/of inklapbaar. Dit maakt de kans op breken, met name tijdens het neerkomen, zo klein mogelijk. Materiaal kan kapotgaan en is vaak te herstellen maar bij een stuntstep is de kans op schade aan de step een stuk kleiner. Verder is het bijna onmogelijk om niet een keer te vallen met je stuntstep. Dan is het levensgevaarlijk als de step tijdens het neerkomen, breekt. Je bent dan volledig de controle kwijt en kun je lelijk op je hoofd of tanden terechtkomen.Dus wil je stunten op een step, kies dan voor een model dat zoveel mogelijk uit één frame bestaat.

Kenmerk 2 van een verantwoorde stuntstep is een compressiesysteem. Denk aan HIC, IHC en SCS. Deze systemen zorgen voor zo min mogelijk speling in de stuurstang. Het gevolg hiervan? Een stabiele step met een stang die niet zomaar in twee stukken uiteenvalt.

Bijkomend voordeel is dat de step weinig onderhoud nodig heeft. Feature nummer 3 gaat over de wielen. De voorkeur gaat absoluut uit naar een metalen kern. En ook dit heeft weer met zekerheid te maken. Metaal is sterk, slijt nauwelijks en gaat dus niet zomaar stuk. Een plastic wiel is lang niet zo betrouwbaar.

Toonaangevende merken

Er zijn heel veel steps op de markt, dus ook stuntsteps. Ons advies bij het aanschaffen is: bezuinig nooit op kwaliteit. Van een iets duurdere step heb je veel langer plezier. Je kunt er eindeloos lang en intensief op stunten. De investering krijg je er dubbel en dwars mee terug. Een aantal voorbeelden van labels om zeker te overwegen zijn Slamm, Sacrifice, MGP Scooters, Grit, Crisp en Chilli. Als ervaren stepper ken je vast de pluspunten van de diverse namen.

Ben je nieuw? Vraag om je heen en oriënteer je goed voordat je tot een aankoop overgaat. Je wilt die ollie, wallride en de 180 of 360 natuurlijk wel vol vertrouwen kunnen doen. Tot slot nog een tip. Zorg dat je weet hoeveel gewicht de stuntstep aankan. In het geval van een professionele stuntstep is dat in ieder geval 100 kg. Dan krijg je dus ook weer bevestigd dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt.

Wat vind je van deze hack?
2Te gek0Leuk3Serieus?0Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]