To-Do App Zonder Knoppen: Clear

Er zijn een hele berg to-do applicaties voor de iPhone. Echt een heleboel. Sommige hebben een handige sync met het web, sommige syncen via WiFi. Andere hebben kleurtjes, sommige hebben een emailfunctie om to-do’s heen te mailen.

Maar de app waar ik wat over ga schrijven heeft bijna niets, behalve een heleboel gebruiksvriendelijkheid. De app heet Clear en het is een ‘lijstjes-app’.

Clear: De App Zonder Knoppen

Clear is een lijstjes app. Maar dan zonder knoppen. Je kan hem alleen bedienen met gestures die je doet.

De app heeft eigenlijk drie lagen:

  1. Het menu. Hier kan je de weinige instellingen wijzigen, zoals bijvoorbeeld het thema van de app.
  2. Je lijsten. Je kan verschillende lijsten maken.
  3. Je items. In een lijst heb je natuurlijk verschillende punten, deze staan hier.

Als een item is gedaan dan schuif je hem naar rechts en hij is weg! Wil je een nieuw item toevoegen? Schuif de lijst naar boven en er ontstaat een nieuw schrijfbalkje! Wil je naar het menu, of naar je lijsten? ‘Pinch’ (twee vingers naar elkaar toe schuiven, alsof je inzoomt) en je komt er.

Minimalistisch ten top, dit komt zelfs tot uiting in de items die je zelf moet schrijven. Je kan namelijk niet meer dan 1 zin schrijven, de letters worden niet kleiner of iets dergelijks. Je moet het maar in minder letters kunnen omschrijven.

Hoe te Gebruiken

Deze app is niet een grote to-do app waar je hele projecten inzet, dit is voor kleine dingen. Ik zet hier mijn dagelijkse to-do’s in, die vandaag nog moeten gebeuren. Het is ook handig te gebruiken voor boeken die je nog wilt lezen of een boodschappenlijstje! Dus echt een tijdelijk lijstje, voor nu, in plaats van voor het vergeten.

Clear is een uitstekend voorbeeld van hoe gestures kunnen werken als ze goed geïmplementeerd worden, wat hier absoluut het geval is!

Clear is tijdelijk met korting te downloaden, voor 79 eurocent.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Gerjon
    Posted 18/02/2012 9:35 am 0Likes

    Handige app inderdaad. Gebruik zelf ook #gtasks, geeft me net iets meer speelruimte.

Comments are closed.