To Twitter or not to Twitter

Staat Twitter haaks op het leven simpel en overzichtelijk houden?Dat was (en is) mijn angst, en een belangrijke reden waarom ik me tot op heden niet aan Twitter heb gewaagd. Veel te bang dat het verslavend is en  het mijn productiviteit danig in de weg zal staan. Leo Babauta, bij sommigen van jullie ongetwijfeld bekend als auteur van het ongelooflijk leuke weblog Zen Habits had dezelfde angst. Maar de komende twee weken gaat hij testen of zijn angst gegrond is: hij gaat zich op Twitter begeven. Dus voor ieder die met dezelfde vraag loopt: volg gewoon Leo’s weblog, en zijn conclusies.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Frank Reijn
  Posted 20/08/2008 7:49 am 0Likes

  Alleen zo vreselijk #$@#$%^@#$ dat twitter is gestopt met de sms naar device mogelijkheid in Europa.
  Hierdoor valt echt een leuke functie weg en moet je een app of aan de website hangen voor updates.
  Ik Twitter zelf onregelmatige maar vind het idd leuk en leerzaam om te zien wat anderen vinden ( url’s en statements )

 • Anja Wassenaar
  Posted 18/08/2008 3:16 pm 0Likes

  Voor mij heeft twitter meerdere aspecten die het de moeite waard maken.

  Het is LEUK omdat je van een hele groep mensen op de hoogte kunt blijven wat ze allemaal uitspoken, doen, ontdekken, bezig houdt etc. (maar alleen als jij ervoor kiest die informatie te willen zien). Deze groep blijft ook van jou op de hoogte (en dat ze je dan opeens via mail of als je ze tegenkomt vragen hoe je zus en zo probleem hebt opgelost of hoe het met je zieke vader gaat…)
  Je hoeft er vervolgens NIETS mee, mensen verwachten (behalve bij een direct twitter) geen reactie van je, dus het verplicht je tot niets.
  Het is LEERZAAM want mensen zetten je op het spoor van filmpjes, artikelen, nieuws en mensen.
  Je kunt een vraag stellen aan een heleboel mensen tegelijk, er is meestal wel iemand die het antwoord weet.
  Iedereen gebruikt twitter ook weer anders, sommigen heel persoonlijk met vriendjes, anderen vooral zakelijk. Bij mij is het een combinatie. En wat ik ook geweldig vind om te merken is dat het een persoonlijke noot geeft aan een contact die misschien eerst alleen ‘zakelijk’ was waardoor de banden steviger worden.

 • Jacqueline
  Posted 18/08/2008 3:07 pm 0Likes

  @Karin, daar kan en wil ik zeker wat over vertellen of liever gezegd, dan heb ik al gedaan in de vorm van deze blogpost ‘Mijn 7 redenen om Twitter te gebruiken’ http://twurl.nl/nhu08n
  Mocht iemand na het lezen daarvan nog vragen aan me hebben dan ben ik natuurlijk bereid om deze te beantwoorden. Reageren kan in dat geval op mijn blog en daar staan ook mijn contactgegevens.

 • Karin
  Posted 18/08/2008 2:26 pm 0Likes

  @Jacqueline: ik denk dat het voor niet-twitteraars (zoals ik) nuttig is om te horen wat het de moeite waard maakt en hoe zij het dan precies gebruiken, van mensen zoals jij die een manier gevonden hebben die bij ze past. Dus misschien kun je daar meer over zeggen?

 • Jacqueline
  Posted 18/08/2008 1:08 pm 0Likes

  Ik twitter en ik doe het graag want het past bij mij en bij mijn manier van leven en werken. Volgens mij is dat dus ook waar het om gaat en geldt voor twitter hetzelfde als voor alle andere technologieën en communicatiemiddelen: Het zit hem niet in de tool maar in de manier waarop je er zelf mee omgaat of niet mee omgaat, want dat kan natuurlijk ook.

 • Karin Bosveld
  Posted 18/08/2008 1:00 pm 0Likes

  Nu wel, als het goed is.

 • Karin Bosveld
  Posted 18/08/2008 12:56 pm 0Likes

  Klopt! Ik ben even aan het uitzoeken hoe dat komt.

 • Zezunja
  Posted 18/08/2008 12:53 pm 0Likes

  De url (Zen Habits) doet het niet….

Comments are closed.