Toerist in eigen land: dit zijn de beste tips

Ja we zijn vlak, hebben weilanden en polders, tulpen en kaas, maar buiten de clichés heeft ons eigen land ontzettend veel te bieden qua toeristische attracties en bestemmingen. En dan hebben we het niet over Amsterdam en de Keukenhof. Toerist in eigen land spelen is fijn als je wel weg wilt maar het budget er niet voor hebt om een grote reis te maken, of omdat je gewoon meer van Nederland wil zien. Met deze tips heb jij straks dat echte vakantiegevoel in eigen land!

Vakantieveiligen/Groupon/Social Deal

Als je denkt aan een klein budget, dan denk je natuurlijk aan kortingssites. Begin daarom met plannen op sites zoals Vakantieveiligen, Groupon of Social Deal. Hier scoor je namelijk leuke overnachtingen, weekendjes weg of activiteiten voor een leuk prijsje. Zeker als je op een gunstig tijdstip meebiedt via Vakantieveilingen, kan een dagje uit hartstikke voordelig uitpakken.

Zoek een AirBnB

Wil je eens een andere plek verkennen dan jouw eigen stad of dorp? Of je misschien helemaal terugtrekken? Ga op zoek naar een AirBnB! Er zijn veel verschillende unieke AirBnB’s in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld overnachten op een boot, in een vuurtoren of in een oud kasteel. Zo zie je nog eens wat!

Kies een willekeurige stad

Geef jezelf de kans om verrast te worden door naar een willekeurige stad in Nederland te gaan. Vul bijvoorbeeld alle hoofdsteden van de provincie in bij Pick At Random en laat de generator de beslissing voor je maken! Vervolgens kun je je vast voorbereiden door online en in apps de leukste hotspots op te zoeken. Wil je liever toch iets gerichter zoeken? Kijk dan eens op Erop Uit in Eigen Land. Hier kun je je plek van bestemming en activiteit zo nauwkeurig afstemmen als je zelf wil.

Laat je verrassen

Geen zin om allerlei dingen zelf uit te zoeken? Dan kun je ook via Srprs me een paar dagen Nederland boeken zonder dat je weet waar de reis naartoe gaat! Deze reis kan gewoon met de trein, dus is het ook nog eens hartstikke duurzaam. Voor 60 euro per persoon ben je al in kannen en kruiken.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...13Stom

About Author