Top 5 Nederlandse innovaties

Waar een klein land groot in is: Nederland is koploper op het gebied van innovatieve uitvindingen die ons leven als lifehacker nóg makkelijker maken. Dit is Top 5 Voorop Lopen!

Nummer 5: verrekijker

Het was een nek-aan-nekrace met de microscoop, uitgevonden in 1590 door Hans en Zacharias Janssen, maar we kiezen toch voor de verrekijker. Want hoe makkelijk is het dat je iets uit de verte gewoon dichtbij kunt halen zonder ook maar één stap te zetten! De allereerste verrekijker werd al in 1608 ontwikkeld door Hans Lippershey.

Nummer 4: scheerapparaat

shutterstock_136615637Philips lanceerde in 1939 het automatische scheerapparaat. In die tijd een enorm vooruitstrevende uitvinding voor de gewone man. Vergeet die borstels, dure scheermesjes en geïrriteerde huid: welkom scheren op het lichtnet.

Nummer 3: cassettebandje

shutterstock_167601164Ook weer zo’n uitvinding waarvan je zegt, hè waren wij daar verantwoordelijk voor? In 1962 werd de cassetteband geboren en was het mogelijk om geluidsopnamen heel simpel vast te leggen. Als opnamemedium heeft het bandje nooit echt voet aan de grond gekregen. Mede door het feit dat niet veel later de compact disc werd geïntroduceerd (jawel, ook Nederlands). Toch was de revolutie ontketend.

Ook de financiële sector innoveert sterk. Bij ING Labs vind je de laatste updates die ons leven straks makkelijker maken.

Nummer 2: bluetooth

shutterstock_285391550In 1994 kreeg Jaap Haartsen van zijn werkgever Ericsson de opdracht om via radioverbinding communicatie tussen mobiele telefoons en andere apparaten te realiseren. Bluetooth was geboren en veroverde na een aanvankelijk moeizame start de wereld. De techniek maakt het mogelijk om bestanden te verzenden tussen gekoppelde apparaten. Van telefoon tot soundsysteem en van carkit tot automatische deuropener.

Nummer 1: contactloos betalen

Onze laatste uitvinding staat direct op één, contactloos betalen. Bedacht door onze nieuwe nationale trots: ING. Innoveren zit in het DNA daar, want met Girotel (1986) was het de eerste bank die bankieren via de computer mogelijk maakte. Vanaf 2005 kon je een persoonlijk ontworpen bankpas afnemen. En sinds april 2014 contactloos betalen. Vergeet kleingeld en laat die pincodes achterwege. Gewoon je pas tegen de betaalautomaat houden en weer doorlopen. Je rekent razendsnel en gemakkelijk kleine bedragen af, tot en met € 25. Handig bij het afrekenen van een kopje koffie, de krant of de dagelijkse boodschappen. Er geldt een maximum van € 50 als aaneengesloten bedragen. Ga je over de limiet heen dan gebruik je de pincode om daarna weer € 50 tot je beschikking te hebben. Dat geeft wel een veilig gevoel. Bekijk de video om te zien hoeveel tijdbesparing het u oplevert. En kijk op ing.nl/lab om te zien welke innovaties ING nog meer voor je in petto heeft om jouw leven nét even wat makkelijker maken.

(De foto’s uit dit artikel zijn afkomstig van Shutterstock.com)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]