Touchscreen kapot? Zo kun je alsnog je smartphone bedienen

Het is ons allemaal weleens overkomen, we laten onze smartphone vallen met schade aan het scherm tot gevolg. Een barst kun je vaak nog wel laten repareren door het glasplaatje te vervangen, maar wat doe je als je touchscreen helemaal niet meer reageert? Je kunt geen oproepen beantwoorden, WhatsAppjes versturen… Gelukkig is er een handige manier om toch je smartphone te bedienen als je touchscreen het niet meer doet!

https://lifehacking.nl/diy/verwijder-krassen-van-je-telefoon/

Muis

De micro-USB-ingang waarmee je (inmiddels wat oudere) smartphones mee oplaadt, verschilt niet bijzonder veel van een normale USB-ingang. Het enige verschil is het formaat, en daardoor kan deze poort ook gewoon signalen van bijvoorbeeld een muis verwerken. Als je een Android-smartphone hebt, kun je dus gewoon via een verloopstekkertje een muis met je telefoon verbinden, waarna er een cursor in beeld verschijnt. Met de muis kun je vervolgens de handelingen uitvoeren waarvoor je normaal gesproken je vingers zou gebruiken.

iPhone

Zo kun je zelfs als het touchscreen stuk is gewoon een back-up maken van je toestel of een appje sturen om te melden dat je vandaag iets langzamer reageert. Ben je in het bezit van een iPhone met een kapot touchscreen? Dan kun je een back-up maken van je toestel door deze te koppelen aan je computer of laptop en iTunes op te starten. Je maakt dan een back-up op de harde schijf, die je vervolgens kunt terugzetten als je je nieuwe iPhone met het apparaat verbindt.

 

Wat vind je van deze hack?
4Te gek6Leuk5Serieus?7Meh...12Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]