Travel Hacks #2: juiste instelling om te reizen

Het is juni en de zomervakantie staat weer voor de deur. Reizen betekent: je vrijwillig storten in een nieuwe wereld, en dat kan erg louterend zijn. Om er voor te zorgen dat je goed voorbereid en zo soepel mogelijk op je bestemming aankomt, geeft Lifehacking je de komende tijd een serie tips. Vandaag aflevering 2: de juiste mindset. Lees ook: 7 tips voor fotografie met je smartphone.

Neem de tijd, vooraf, tijdens en erna

Het allerbelangrijkste van slim reizen: neem de tijd. Neem ruim tijd vooraf voor een degelijke voorbereiding, neem tijd tijdens het reizen om te reizen, en neem tijd na het reizen om te rusten.

Hoe degelijker de voorbereiding (waar ga je naartoe, wanneer, hoe, met wie en met wat), des te ontspannener de totale ervaring zal zijn. Als je tijdens het reizen geniet van de reis en niet alleen denkt aan je bestemming, beleef je de ervaring intenser. En neem bij aankomst de tijd om te ontspannen en uit te rusten. Reizen kan inspannend zijn.

Bereid je voor: lees een boek. Of twee.

Een goed begin is het halve werk, en het werk begint ver voor de aanvang van de reis. Orienteer je waar je naartoe gaat, met old skool reisgidsen als The Rough Guide en Lonely Planet. Te verkrijgen via boekhandels, of beter nog via de bibliotheek of door te lenen van vrienden. Het maakt namelijk niet uit als je een wat oudere uitgave krijgt: de nieuwste informatie vul je eenvoudig aan met zoektochten op internet.

Ben je op zoek naar minder gangbare informatie over je plek van bestemming, zoek dan naar blogs die recente posts hebben geplaatst over de locatie, of zoek naar locals via de vele sites die daarvoor beschikbaar zijn, zoals het eerder besproken Tripl.

Denk na over wat belangrijk is voor jou

Is ligging belangrijk? Een goed ontbijt? Primitief of luxueus? Razendsnel internet? Gratis parkeren? Zelfvoorzienendheid? 24-Uurs receptie? Zwembad? Speeltuin? Rust en ruimte of juist drukte en discotheken? Prijs? Denk daar over na, en zet de criteria desnoods op een papiertje, dan vergeet je ze niet tijdens het zoeken en vinden van je accommodatie.

Wees flexibel

Houd je indien mogelijk niet vast aan vaste reisdata. Zie je een evenement waar je graag naartoe wilt een dag na je geplande vertrek? Blijf dan nog twee nachtjes langer. Ook als de vakantie niet is wat je ervan verwachtte, kan je rechtsomkeert maken.

Houd deze flexibiliteit ook de rest van de vakantie vast. Plannen maken kan, maar maak er niet teveel. Tijdens je vakantie wil je tenslotte toch niet vanaf een To Do-lijstje leven? Durf ook van gemaakte plannen af te wijken als iets anders zich aandient. Daar komen de mooiste ervaringen van.

Geniet ook van de reis op zich: ergernissen aan file en vertraging sluipen er in het dagelijks leven in, maar tijdens vakantie heb je de rust om de gewoonlijke irritatiepunten aan je voorbij te laten gaan en ervan te profiteren door te kijken naar de contouren van de opdoemende stad, de voorbijkomende mensen en de vormen die wolken maken. Dat kun je natuurlijk ook doen zonder file of vertraging!

Zien we wat over het hoofd? Heb je aanvullingen? Heb je nog andere goeie tips om een goede reisinstelling te krijgen? Laat het ons en andere lifehackers weten in de comments!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]