@trein voor actuele treinstoringen

twitter-_-trein.jpgAl eerder berichten we over @stufi, het Twitter (?) account dat vertelt wanneer je studiefinanciering gestort zal worden. Vandaag kwam ik erachter dat er ook een Twitter account is dat treinstoringen doorgeeft. @trein houdt je door door Twitter op de hoogte over eventuele treinstoringen. Handig!

@trein op Twitter.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Coen
  Posted 24/04/2008 11:13 am 0Likes

  Ja of je gaat naar http://www.nsvertragingen.nl/, meldt je aan, selecteert je traject et voila daar heb je ook een rss van je treintraject. En anders pak je de algemene feed en filter je met pipes.yahoo.com.

  straks krijgen we nog van die fenomenen ‘hoe deden we dat eigenlijk voordat we twitter hadden?’ 😛

 • Matthijs Roumen
  Posted 22/04/2008 8:03 pm 0Likes

  Dankje Wilem! Heb het even aangepast.

 • Willem
  Posted 22/04/2008 7:31 pm 0Likes

  Er gaat een wereld voor me open! En ik altijd maar de 9292mobiel gebruiken. Dit werkt veel prettiger!

  “Verteld” is trouwens met een -t 😉

 • Jeroen Gerth
  Posted 22/04/2008 2:25 pm 0Likes

  hey dat Twittersearch kende ik nog niet eens. Dat maakt het inderdaad een stuk makkelijker. Dan kan je alle crap wat voor jou niet relevant is er uit filteren. Maakt het inderdaad een stuk bruikbaarder. Tnx.

 • Matthijs Roumen
  Posted 22/04/2008 12:06 pm 0Likes

  @Jeroen Gerth: Eens! Het is wel heel handig als RSS feed. Plus zoekbaarheid met behulp van een Twitter Search.

  Een soortgelijke feed indexeert natuurlijk enorm handig de storingen op een bepaald traject. Hoevaak is er iets mis geweest op traject Zwolle Leeuwarden? Antwoord!

 • Jeroen Gerth
  Posted 22/04/2008 11:49 am 0Likes

  @stufi heeft al tijden haar twitter niet meer geupdated. Jammer, want het is wel een mooie manier om informatie daarover onder de studenten te verspreiden.

  @trein moet je pas toevoegen als je daadwerkelijk ook met de trein gaat reizen en via je mobiel je updates kan checken. Ik volgde @trein ook, maar werd plat gespammed met tig berichten per dag met info die op dat moment totaal niet relevant waren. Lifehack: @trein pas volgen als je daadwerkelijk lange treinreizen maakt. Ben je op bestemming, dan zet je hem weer uit.

Comments are closed.