Twee goede gratis fotobewerkingsprogramma’s

Ook zo’n behoefte aan een gratis fotobewerkingsprogramma? Hier twee hele goede die werken zonder gedoe. Lees ook: 8 tips voor de perfecte kattenfoto

Even croppen, het formaat aanpassen of een vreemde schaduw wegwerken. Je hebt geen duur fotobewerkingsprogramma meer nodig!

1. Pixlr Express

Heerlijk, je hoeft met Pixlr niks te downloaden! Dit fotobewerkingsprogramma werkt gewoon in je browser. Eigenlijk alles dat Adobe Photoshop kan lukt Pixlr ook. Zelfs de lay-out lijkt en dezelfde sneltoetsen werken. Het is mogelijk om foto’s te uploaden uit je eigen computer maar ook vanuit een website of een Facebook album.

Op het plaatje hieronder zie je de opties onder de knop ‘adjustment’ (aanpassingen).

Pixlr

Op het tweede plaatje hieronder zie je de eenvoudige lay-out om teksten toe te voegen.

Pixlr2

Maak je geen zorgen: Pixlr slaat je foto’s niet op. Zodra jij in de linkerbovenhoek op ‘save’ klikt bewaar je de foto op je eigen computer. Je kan hier meer lezen over privacy en Pixlr.

 

2. GIMP

Dit stukje open-source software bestaat al heel wat jaren maar is pas na de laatste update eindelijk echt goed geworden. Het slome is er zo goed als af. Je moet GIMP downloaden en het duurde meestal even voor het opgestart was en je bewerkingen werden uitgevoerd. Het blijft een beetje stug maar GIMP heeft heel veel mogelijkheden en leuke effecten.

Hieronder zie je hoe GIMP eruit ziet, absoluut anders dan Pixlr.
GIMP

GIMP heeft een uitgebreide handleiding in het Nederlands.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]