Twee uur per dag de tijd nemen om na te denken

Of je nu CEO bent bij een miljardenbedrijf of je huishouden runt: er moeten dingen gedaan worden. Soms ben je zo bezig met het klaren van klussen en dingen gedaan krijgen, dat je geen tijd neemt om stil te staan bij wat er eigenlijk allemaal speelt. Op zich heel logisch, want mensen willen vooruit. Soms moet je echter even stilstaan om vooruit te komen. Zo weet ook LinkedIn-CEO Jeff Weiner. Hij neemt elke dag twee uur de tijd om na te denken terwijl hij door zijn kantoor loopt. 

cloudsOver je losweken van je to do’s schrijven we met enige regelmaat, maar twee uur per dag, dat zijn nogal wat uren. Laatst had ik zelf ook twee uur lang de tijd om te reflecteren: na twee drukke en productieve weken zat ik in een vliegtuig waar ik geen toegang tot internet had en kon alleen maar uit het raam kijken. Boven de wolken kreeg ik allerlei ideeën over mijn website en andere projecten. ‘Waarom doe ik dit niet vaker?’ dacht ik.

Rust nemen en reflecteren brengt de beste ideeën naar boven. Dit schreven wij er eerder over:

 

Dagelijkse reflectie

Het feit dat Jeff Weiner het aandeel van LinkedIn met 500% heeft doen stijgen, is toch wel een goede motivatie om mijn wekelijkse reflectie om te zetten in een dagelijkse reflectie. Twee uur per dag is echter wel een erg grote stap. Ik start met een half uur per dag. Doe je mee?

Via Inc.com.

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Erwin de Beer
  Posted 30/09/2013 9:45 pm 0Likes

  Voor mij werkt mijn fietstochtje naar en van mijn werk heel goed als dagelijks nadenkmoment. Een kleine 3 kwartier heen en ‘s avonds weer terug. Zo kom ik toch aan zo’n 1,5 uur nadenken per dag.

  • Janine Sterenborg
   Posted 01/10/2013 12:14 pm 0Likes

   Dat lijkt me inderdaad een goede combinatie, zeker als je een fijne fietsroute hebt! Die van mij is helaas te druk om op iets anders dan het verkeer te letten.

 • Marco Wiese
  Posted 24/09/2013 4:45 pm 0Likes

  Het blijkt namelijk dat we tussen de 60 en 70% van de dag productief te zijn. Een mooi moment om deze 30 a 40% te gebruiken voor het degusteren van een mooie sigaar en zaken te overdenken. Win Win situatie zou ik zeggen.

 • Albert
  Posted 24/09/2013 12:36 pm 0Likes

  Grappig… Reflecteren op de werkvloer werkt voor mij niet, teveel afleiding. Zelf merk ik dat ik vaak de beste ideeën heb als ik in het weekend wat langer in mijn bed blijf liggen, of ‘s ochtends voor de wekker gaat.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]